INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Varimat 700 - pouzdano zavarivanje krovnih membrana

02.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Za početak, hajde da pričamo o tome kako se VARIMAT 700 isporučuje. Dolazi u čvrstom transportnom koferu sa izuzetno velikim točkovima i teleskopskom ručkom, sličnom prtljagu. Da, dobro ste čuli. Baš kao što biste svoj "prtljag" odneli na aerodrom, tako i VARIMAT 700 od 37kg možete udobno da otkotrljate u njegovoj kutiji do željene lokacije na gradilištu. Ovo je ergonomsko rešenje koje će sigurno pridobiti sve izolatere krovova.

Varimat 700

Varimat 700 (Foto: Marcom-Plast)

Da li ste se ikada zapitali zašto VARIMAT 700 teži 37kg? Za ovo postoji dobar razlog. Zahvaljujući optimizovanom postavljanju integrisane unutrašnje težine, postižete veći kontaktni pritisak i konstantnu pouzdanost procesa pri zavarivanju svih tipova membrana. Usput, ako je potrebno, jednostavno dodajte dodatnu težinu (3kg) za povećan pritisak zavarivanja.

Uravnoteženo - šta to znači?

Inženjeri kompanije Leister osmislili su balansiran trouglasti dizajn (točkovi/transportna osovina) za VARIMAT 700. Kao rezultat toga, mašina obezbeđuje stabilno rukovanje i ravno zavarivanje. Da bi se povećala svestranost, takođe ima podesivu zadnju transportnu osovinu koja se može lako uvući prilikom zavarivanja blizu zida.

Fleksibilan izbor napona

Moguć je rad sa različitim naponima. Sa VARIMAT 700, vi ste apsolutno fleksibilni u ovom pogledu. Možete birati između 230V i 400V i jednostavno promeniti u bilo kom trenutku.

Odličan izbor za izolatere bazena

Do sada smo razgovarali samo o korišćenju VARIMAT 700 na krovu. Ali postoji još jedna oblast primene koja zahteva malo dublje "ronjenje". Uređaj je takođe idealan za zavarivanje membrana u izgradnji bazena. I to nije sve. Čak i cerade za kamione i reklamni baneri mogu se pouzdano zavariti sa ovom mašinom.

Leister sistem kvaliteta - LQS

VARIMAT 700 automatski zavarivač je opremljen proverenim Leister sistemom kvaliteta - LQS Roofing. Ovo vam omogućava da kreirate kvalitetnu dokumentaciju o završenim zavarenim spojevima na osnovu GPS koordinata, sačuvate i delite preko aplikacije myLeister.

Zahvaljujući upravljanju napajanjem uređaja, čak i sa podnaponom do 20% i dalje možete postići potrebne podešene temperature zavarivanja. Čim podnapon bude veći od 20%, VARIMAT 700 se automatski isključuje, jer se podešeni parametri zavarivanja više ne mogu održavati, a kvalitet zavarivanja više ne može biti garantovan.

Da bi vam pomogao da brzo podesite prave parametre zavarivanja, Leister nudi mogućnost kreiranja prilagođenih profila zavarivanja, kao i "biblioteku" isprobanih i testiranih recepata za zavarivanje u aplikaciji myLeister.

VARIMAT 700: Najbolje na prvi pogled

 • Optimizovane performanse zavarivanja zbog visokog kontaktnog pritiska;
 • Okretni mehanizam za brzo i efikasno ubacivanje mlaznice;
 • Vizuelni i zvučni alarm pri napuštanju prozora za zavarivanje;
 • Fleksibilan izbor napona između 230 i 400V;
 • Tegovi koji se mogu ukloniti za lakši transport;
 • Trouglasti dizajn obezbeđuje stabilnost smera;
 • Čvrsta kutija za transport za savršenu zaštitu uređaja i ergonomski transport;
 • LQS (Leister sistem kvaliteta) za kvalitetno izveštavanje;
 • Provereni recepti za zavarivanje;
 • Velika brzina zavarivanja;
 • LED svetlo.

Ovde možete videti VARIMAT 700 u akciji:

Za više informacija kontaktirajte Marcom-Plast, koji zastupa švajcarsku kompaniju Leister.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;