Projektomontaža na Beogradskom sajmu

31.12.2008. | eKapija

Posle investicija u Hali 3 Beogradskog sajma, u kojoj su 2006.godine izuzetno uspešno realizovani radovi na rekonstrukciji kompletnih termotehničkih instalacija, Projektomontaža je nedavno ugovorila slične radove i u Hali 1.

Naime, preduzeće Projektomontaža a.d. iz Beograda i DP Beogradski sajam su 15.12.2008. godine potpisali ugovor vredan 167 milona dinara, a predmet Ugovora su radovi na instalacijama grejanja, ventilacije, hlađenja, elektromotornog razvoda i pratećih građevinsko-zanatskih radova u Hali 1 Beogradskog sajma.

U Hali 1 će se menjati kompletne termotehničke instalacije u skladu sa projektnom dokumentacijom koju je izradila projektantska kuća KGH Dorćol iz Beograda. Naime, menja se toplotna i rashladna podstanica, 4 komore za klimatizaciju (svaka po 100.000 m3/h vazduha), vrši se demontaža postojećih i montaža novih 120 tona kanala za klimatizaciju, zamenjuju se svi elementi za distribuciju vazduha, ugrađuju se nove elektroenergetske instalacije, instalacije motornog pogona, novi sistem za automatsku kontrolu i upravljanje, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije.

Sve ovo rezultovaće time da se u Hali 1, sportske aktivnosti koje su predviđene za vreme trajanja Univerzijade 2009. i buduće sajamske manifestacije održavaju u klimatizovanom prostoru na zadovoljstvo svih korisnika.

Ugovoreni rok za izvođenje radova je kratak i usklađen sa kalendarom sajamskih manifestacija za 2009. godinu. Do početka sajma turizma koji će se održati u periodu od 26.02.2009 - 01.03.2009 radovi u izložbenom delu hale moraju biti završeni, a sistem spreman za grejanje.

- Partner na ovom projektu nam je Traco-invest, a siguran sam da će, kao i mnogo puta do sada, Projektomontaža kvalitetno i u ugovorenim rokovima završiti sve radove i omogućiti nesmetan rad Sajma za vreme budućih manifestacija – izjavio je urednicima eKapije izvršni direktor Projektomontaže, Zoran Krstić.

Projekat vodi mašinski inženjer Siniša Kuribak, koji je uspešno vodio i izvođenje radova na Hali 3, kao i izuzetno kompleksne radove na zgradi Metals banke u Novom Sadu.

Dobijanje ovog posla je kruna na vrlo uspešnu poslovnu 2008.godinu, u kojoj je Projektomontaža izvela niz objekata od kojih su najznačajniji Pametna kuća „B2“- Terazijska terasa, Univerzitetsko naselje-blok 67, rekonstrukcija toplodalekovoda i kotlarnica u Pančevu i Subotici za E.A.R., crpna stanica "Štrand" u Novom Sadu za KFW, niz infrastrukturnih objekata u Šapcu, kanalizacija u Borči, granični prelazi Sremska Rača, Trbušnica i Jabuka, Urgentni centar u Novom Sadu, Sportski centar "Košutnjak" , arheološko nalazište "Lepenski vir" – ističe na kraju razgovora Zoran Krstić.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !
novosadjanin 02.11.2020.
Gospodine Nenade, slazem se u celini Vaseg ...