INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vrhunski sistem podizno-kliznih vrata

27.10.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Rastuća popularnost velikih staklenih površina dovela je do velike potražnje za podizno-kliznim vratima. Pored elemenata velikih dimenzija, traži se i što manja vidna površina profila, kao i pragovi u ravni sa podom. Zato je kompanija VEKA AG uvela novu generaciju podizno-kliznih vrata VEKAMOTION 82.

Vekamotion 82

Smanjena vidna površina profila donosi više prirodne svetlosti (Foto: VEKA AG)

Nesporna je estetika velikih prozora, blagotvorni efekat koji na ljude ima prostorija ispunjena prirodnim svetlom, a i upotreba sunčeve svetlosti kao izvora energije. Ipak, sa svakim dodatnim centimetrom staklene površine, rastu i tehnički izazovi. Novi sistem podizno-kliznih vrata VEKAMOTION 82 i VEKAMOTION 82MAX razvijen je da zadovolji potrebe za elementima velikih dimenzija sa velikim površinama stakla i minimalno vidnim profilom rama.

Prednosti VEKAMOTION 82

  1. Smanjena vidna površina profila donosi više svetlosti i više prostora, a nova rešenja nude krila koja imaju i do 20% manju vidnu površinu profila. Maksimalna veličina elementa u beloj boji je 6,0m × 2,7m, a u drugim bojama 5,0m × 2,5m. Ovako velike staklene površine propuštaju obilje dnevne svetlosti i daju prostoru moderan izgled.
  2. Elegantan dizajn površine profila postiže se zahvaljujući mogućnostima oplemenjivanja površine atraktivnim VEKA bojama i teksturama, VEKA SPECTRAL jedinstvenom tehnologijom, kao i aluminijumskim oblogama koje proširuju spektar boja elemenata, pa se sistem podizno-kliznih vrata prilagođava estetici svakog enterijera i eksterijera.
  3. Optimalna termoizolacija i vrhunska zaptivenost obezbeđene su debljinom profila klase A u skladu sa DIN EN 12608 standardom, pa ovaj sistem postiže Uf-vrednost od 1,3W/m²K i može da podrži tri sloja stakla debljine 20mm ili funkcionalna stakla debljine do 54mm. Vrata dostižu zaptivenost do nivoa (Class) 9A, što garantuje čvrsto zaptivanje između praga, rama i krila zahvaljujući dvema optimizovanim zaptivkama u krilu koje su fabrički povezane vulkanizovanim uglom u zoni spoja. Zahvaljujući ovome zaštićeni ste od vetra, vremenskih nepogoda, gubitka toplote, buke i nepoželjnih posetilaca.
  4. Efikasna zaštita od provale (klasa RC2) osigurana je velikim, kontinuiranim čeličnim ojačanjima u ramu i krilima, u kombinaciji sa odgovarajućim okovom i sigurnosnim ostakljenjem.
  5. Veće dimenzije čeličnog ojačanja garantuju vrhunsku stabilnost, zato ram vidne širine profila od 62mm i debljine od 194mm ima dve odvojene čelične komore. U njih se mogu ugraditi čelična ojačanja dimenzija od 60mm x 40mm. Profili rama se ne spajaju vijcima sa čeličnim ojačanjem, već kroz pet integrisanih vijčanih kanala. Usled simetrične konstrukcije rama, proširenja se mogu postaviti čitavom dužinom iznutra i spolja.
  6. Smanjena kompleksnost i veća efikasnost su razlog posvećivanja velike pažnje jednostavnoj obradi i lakoj ugradnji. Poboljšana rešenja za pojednostavljenu proizvodnju su razvijena u saradnji sa proizvođačima.
  7. Jednostavna i sigurna hidroizolacija objekta obezbeđena je upotrebom dodatnog profila, pa se prag može postaviti kako kod VEKAMOTION 82 tako i kod VEKAMOTION 82MAX. Visoka, neprekidna PVC površina od 50mm znatno pojednostavljuje izvanrednu hidroizolaciju.

Vekamotion 82

Obezbeđena optimalna termoizolacija i vrhunska zaptivenost (Foto: VEKA AG)

Dizajnerska varijanta VEKAMOTION 82MAX

Nova varijanta u dizajnu svojim posebno uskim fiksnim krilom može dodatno da poveća već veliku staklenu površinu. Proizvođač stolarije sa samo tri dodatna profila može da proširi asortiman ponude za varijantu VEKAMOTION 82MAX. Jedinstvena konstrukcija rama ovog sistema se može u potpunosti prekriti fasadom i time dobiti izgled elementa bez rama.

Zbog sve veće upotrebe aluminijumskih obloga kod podizno-kliznih vrata, treba napomenuti da se ove obloge bez dodatnih radova mogu postaviti na PVC profile i nakon završetka ugradnje vrata.

VEKAMOTION 82 profili se mogu gotovo 100% reciklirati. Tako dobijeni reciklat se može direktno vratiti u novu proizvodnju VEKA sistema profila – u potpunosti u skladu sa kružnom ekonomijom orijentisanom ka budućnosti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;