INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija Hitne pomoći počinje za mesec dana, u planu i pasarela do Prokopa

18.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Beograd se sprema za velike promene u svojoj zdravstvenoj infrastrukturi zahvaljujući značajnoj finansijskoj podršci Evropske unije i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je početak radova na temeljnoj rekonstrukciji objekta Hitne pomoći, projektu koji će trajati oko dve godine.

Hitna pomoć

Hitna pomoć, planirani izgled (Foto: Beoinfo/Urbopolis)

Ovaj projekat transformisaće Hitnu pomoć u modernu ustanovu koja će zadovoljiti sve potrebe građana i zaposlenih, a radovi bi trebalo da počnu za oko mesec dana.

Šapić je podsetio da se pored rekonstrukcije Hitne pomoći planira i izgradnja pasarele koja će povezivati Železničku stanicu "Prokop" sa centrom zdravstva, čime će se olakšati pristup ustanovi, ali i zaštititi okolni zdravstveni objekti od buke i zagađenja. Projektovanje paserele je u toku.

Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći obuhvata proširenje za 8.000m2, modernizaciju objekta i poboljšanje energetske efikasnosti. EU je za ovaj projekat donirala oko deset miliona evra, a EBRD obezbedila povoljan kredit od pet miliona evra.

U objektu će biti uspostavljen veliki centar za obuku lekara i moderni call centar, kako bi se građanima pružila brza i kvalitetna usluga.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;