INFONET-468X60-BANNER

Centralni park banje Vrdnik biće rekonstruisan i modernizovan

29.01.2024. | eKapija

Banja Vrdnik, poznata po svojim termalnim izvorima i prirodnoj lepoti, uskoro će dobiti novi izgled svog centralnog parka. Opština Irig i Turistička organizacija opštine Irig su pripremile kompletnu dokumentaciju za ovaj projekat, sa ciljem da se rekonstrukcija započne već u aprilu ove godine.

Budući izgled parka

Budući izgled parka (Foto: TOO Irig)

Projekat rekonstrukcije, vredan 35 miliona dinara, ima za cilj da do avgusta 2024. godine transformiše park u moderno i funkcionalno mesto za odmor i rekreaciju. Predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković ističe da će park, koji se prostire na 2.200m2, biti obogaćen novim sadržajima. Planirano je uređenje pešačkih staza okruženih urbanim mobilijarom, uključujući klupe i kante za smeće, kao i javnu rasvetu, prenosi eKapija.

Park će dobiti novi mobilijar i rasvetu (Foto: TOO Irig)

Posebna pažnja posvećena je najmlađima i sportistima. Za decu će biti izgrađeno novo igralište, dok će sportisti imati prostor za rekreaciju. Turistički segment nije zanemaren - u parku će biti postavljene mobilne kućice za prodaju domaćih proizvoda, čime se podstiče lokalna ekonomija.

Predviđeno je igradilište i prostor za rekreaciju

Predviđeno je igradilište i prostor za rekreaciju (Foto: TOO Irig)

Što se tiče zelenila, Stojaković naglašava da neće biti uklonjeno nijedno zdravo drvo. Naprotiv, planirana je sadnja novih stabala različitih vrsta, kako bi se prostor dodatno oplemenio.

Prema pisanju eKapije, osim rekonstrukcije parka, u planu je i uređenje centra Iriga. Projekat "Irig vinska prestonica Srbije" uključuje revitalizaciju starih zgrada u centru, kao i izgradnju prvog hotela, kafeterije, vinoteke, muzeja i spomenika pudaru, čime se odaje počast viševekovnoj tradiciji proizvodnje vina u ovom kraju.

 

Komentari: 1

Stojkovic 12.02.2024 09.39.50

A voda sto Malo Malo pa nestane to nema veze?

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;