IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Završetak rekonstrukcije železničkih stanica u Bačkoj Topoli i Subotici do februara

22.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je završetak radova na rekonstrukciji železničkih stanica u Bačkoj Topoli i Subotici do februara naredne godine. Tokom posete Bačkoj Topoli, gde su u toku i radovi na izgradnji dva podvožnjaka, Vesić je istakao značaj očuvanja istorijskog nasleđa ovih stanica koje datiraju još iz 1883. godine.

Pruga

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Zavod za zaštitu spomenika iz Subotice planira da stavi železničku stanicu u Bačkoj Topoli pod zaštitu, a rekonstrukcija se sprovodi u skladu sa njihovim zahtevima. Ovo ne samo da čuva istorijsku vrednost, već i prilagođava stanice potrebama brze pruge.

Ministar je naglasio da će brza pruga između Beograda i Subotice, čiji se završetak očekuje do kraja sledeće godine, značajno uticati na život stanovnika Bačke Topole. Kada radovi budu gotovi sledi oko tri meseca testiranja, pa se očekuje da će ova pruga biti u finkciji u martu ili aprilu 2025. godine.

Prema Vesićevim rečima, putovanje brzim vozom od Beograda do Subotice trajaće samo sat i deset minuta, što će omogućiti stanovnicima da žive u jednom gradu, a rade u drugom, unapređujući tako kvalitet života i radne mogućnosti.

Vesić je takođe istakao doprinos izgradnje brze pruge lokalnom biznisu, turizmu i investicijama, naglašavajući da se na ovaj način podstiče razvoj svakog dela zemlje. Pored toga, ministar je podsetio na značajne investicije u lokalne puteve u Bačkoj Topoli, uključujući nedavno završenu deonicu od Kljajićeva do Telečke, kao i planove za dalje radove na putnoj infrastrukturi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;