INFONET-468X60-BANNER

Fudbalska mapa Srbije bogatija za dva moderna stadiona

20.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Srbija je dobila dva nova fudbalska stadiona u Loznici i Zaječaru, dok je izgradnja Nacionalnog stadiona u toku, sa planiranim završetkom do 1. decembra 2026. godine. Ovi projekti predstavljaju značajan korak u modernizaciji sportske infrastrukture zemlje.

Nacionalni stadion

Nacionalni stadion (Foto: Ministarstvo finansija)

Stadion "Lagator" u Loznici

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić otvorio je stadion "Lagator" u Loznici, a događaju je pristvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovaj stadion, sa kapacitetom od 8.000 mesta, predstavlja jedan od najmodernijih stadiona u državi, izgrađen po standardima UEFA. Izgradnja stadiona trajala je dve i po godine, a koštala je 3,2 milijarde dinara.

Stadion "Kraljevica" u Zaječaru

Stadion "Kraljevica" u Zaječaru, takođe izgrađen po standardima UEFA, posetili su predsednik Vučić i predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin. Stadion ima kapacitet od 8.168 mesta i koštao je 3,3 milijarde dinara. Opremljen je najsavremenijim osvetljenjem, ozvučenjem, led ekranima, VAR sobom i drugim modernim sadržajima.

Nacionalni stadion

Predsednik Vučić je najavio da će Nacionalni stadion, čija izgradnja je u toku, biti završen do 1. decembra 2026. godine. Očekuje se da će ovaj stadion omogućiti Srbiji da bude domaćin većih međunarodnih fudbalskih takmičenja.

Vučić je takođe najavio planove za rekonstrukciju stadiona Čair u Nišu i Čika Dača u Kragujevcu, kao i modernizaciju stadiona Rajko Mitić u Beogradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;