SFSOPLATE-468X60-BANNER

Kakvi su planovi za izgradnju stadiona u Kragujevcu?

24.05.2023. | eKapija

Uskoro bi trebalo da počne izgradnja odavno najavljenog stadiona u Kragujevcu. FK Radnički 1923 koji igra na stadionu Čika Dača, koji će biti srušen a na njegovom mestu izgrađen novi, najavio je da će sledeću sezonu igrati na Pampas areni u Donjoj Trnavi.

Budući izgled stadiona u Kragujevcu

Budući izgled stadiona u Kragujevcu (Foto: Grad Kragujevac)

- Zbog neispunjavanja uslova za licenciranje i odigravanje utakmica najvišeg fudbalskog ranga takmičenja u Srbiji, Mocart Bet Superlige, kao i usled najavljenog rušenja i izgradnje potpuno novog stadiona u Kragujevcu, Fudbalski klub Radnički 1923 imao je obavezu da Fudbalskom savezu Srbije prijavi stadion na kome će igrati svoje utakmice kao domaćin naredne sezone - saopštili su iz kluba.

Kako navodi eKapija, stadion Čika Dača, izgrađen 1957. godine trebalo bi da bude srušen, a na njegovom mestu izgrađen novi koji će imati oko 20.000 mesta i natkrivene tribine. Najavljeno je da će teren biti osvetljen, pa će moći da se koristi i u večernjim terminima.

Nedavno je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izgradnja stadiona Čika Dača u Kragujevcu početi u maju. On je tada naveo da je dobijena građevinska dozvola i završena projektna dokumentacija. Istakao je da će to biti jedan od najvećih razvojnih projekata za Šumarice i čitav deo severnog Kragujevca, podseća eKapija.

Novi Čika Dača bi navodno trebalo da košta oko 70 mil EUR. Zahvaljujući kapacitetu od 20.000 mesta, to će po veličini biti treći stadion u Srbiji, posle stadiona Crvene zvezde i Partizana, a najveći van Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;