PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Započeta rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad: Put ka modernizaciji železnice

13.11.2023. | Južne vesti

Nakon pet godina priprema i planiranja, radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge između Niša i Dimitrovgrada su konačno počeli, sa prvim koracima na deonici Staničenje-Pirot, preneo je portal Južne vesti. Ovaj projekat, koji se proteže na 86 kilometara, obećava značajno unapređenje železničke infrastrukture i efikasnosti saobraćaja.

Pruga

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Projekat obuhvata ne samo građevinske radove, već i pripremu za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i samu elektrifikaciju deonice. Kako je naveo Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predviđeno trajanje radova je 1.276 dana, tokom kojih će putnički saobraćaj na ovoj pruzi biti obustavljen, dok će teretni saobraćaj biti organizovan u skladu sa radnim intervalima.

Radovi će se odvijati u 36-satnim intervalima, dogovoreno je između srpske i bugarske železnice. Izvođač radova je bugarska građevinska kompanija Trejs grup, koja predvodi konzorcijum od tri firme, a ukupna vrednost projekta iznosi skoro 170 miliona evra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;