IZOLACIJA-468X60-BANNER

Leskovac dobija Regionalni inovacioni startap centar: Investicija od 85 miliona dinara

31.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U Leskovcu su u toku radovi na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra, projekta vrednog 85 miliona dinara. Ova značajna investicija je rezultat zajedničkih napora Grada Leskovca i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Dodatnu podršku pruža Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija koje će biti zaduženo za opremanje objekta.

Startap centar Leskovac

Startap centar Leskovac (Foto: Tenderska dokumentacija/Grad Leskovac)

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je gradilište sa svojim timom, a prisutnima se obratio i Zoran Branković, član Gradskog veća. On je istakao da je paralelno sa izgradnjom centra formiran i projektni tim koji će biti odgovoran za osnivanje i upravljanje startap centrom. Koordinator tima je Toma Dašić, profesor na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija.

Planirano je da upravljanje centrom preuzme društvo sa ograničenom odgovornošću čiji će osnivač sa najvećim udelom biti Grad Leskovac. Ostali osnivači su Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Tehnološki fakultet u Leskovcu i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Startap centar ima za cilj da pruži podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima u realizaciji poslovnih ideja i kreiranju inovativnih proizvoda. Iako će se u početku fokusirati na sektor IT tehnologija, plan je da se podrška proširi i na druge delatnosti koje generišu inovativna rešenja i proizvode, objavljeno je na sajtu Grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;