INFONET-468X60-BANNER

Asfaltira se Dunavski koridor, a u toku su pregovori sa Rumunijom o izgradnji mosta

02.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U toku je asfaltiranje prve deonice Dunavskog koridora, sa ciljem da ovaj važan saobraćajni projekat bude potpuno završen do kraja 2025. godine. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na ovoj brzoj saobraćajnici koja će povezivati Požarevac, Veliko Gradište i Golubac, objavljeno je na sajtu Ministarstva. Na prvoj deonici već je postavljen probni asfalt na 100m leve saobraćajne trake.

Asfaltiranje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je naveo da će se narednih dana asfaltirati oko kilometar dnevno. Plan je da se do sredine sledeće godine završi leva traka do obilaznice oko Požarevca, a da do kraja 2025. godine Dunavski koridor bude u potpunosti završen. Vesić je istakao značaj ove saobraćajnice za razvoj turizma, poljoprivrede i privlačenje investicija. Dodatno, koridor će omogućiti brže povezivanje sa Beogradom i drugim delovima Srbije.

Jedna od ključnih tačaka ovog projekta je i pregovaranje sa Rumunijom o izgradnji zajedničkog mosta. Lokacija mosta još uvek nije određena, a verovatno će biti kod Golupca ili Velikog Gradišta. Cilj je da se olakša prelazak građana i poveća broj posetilaca na obnovljenim tvrđavama u Srbiji.

Direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić naveo je tehničke detalje projekta. Ukupna dužina brze saobraćajnice je 68 kilometara, uz predviđena 52 mosta i nadvožnjaka, pet petlji i 16 kružnih raskrsnica. Trenutno je otvorena trasa dužine 47 kilometara, na kojoj se izvode različiti zemljani radovi i izgradnja kolovoza. Na projektu je angažovano preko 300 radnika, a očekuje se da će taj broj uskoro porasti na 500.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;