PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi most preko Zapadne Morave biće izgrađen do novembra

06.09.2023. | RTS

Nakon što je junska bujica odnela jedini most preko Zapadne Morave koji je povezivao Čačak i Kraljevo, Mrčajevci s nestrpljenjem očekuju novi most. Prema planovima, radovi bi trebalo da budu završeni do novembra, čime će se rešiti trenutni saobraćajni izazovi s kojima se suočavaju lokalni stanovnici.

Most

Ilustracija

Umesto da se stari most obnovi, odlučeno je da se krene s izgradnjom sasvim nove konstrukcije. Već su postavljeni temelji za sedam stubova koji će nositi novi most preko reke.

Milan Vilotijević, predstavnik izvođača radova kompanije "Loteks", naveo je za RTS neke tehničke detalje o novom mostu. Prema njegovim rečima, kolovoz će biti širok 5,5m, a most će imati i pešačku stazu, ivičnjacima odvojenu od kolovoza. Dodatne bezbednosne mere uključuju odbojnike, ogradu i osvetljenje.

Za mnoge meštane, ovaj most je neophodna veza između Čačka i Kraljeva. Milan Bojović, na čelu javnog preduzeća "Gradac", istakao je važnost ovog projekta i dodao da su materijali sa starog mosta pažljivo sačuvani. Plan je da se oni iskoriste za popravke drugih mostova u okolini koji su pretrpeli štetu tokom nedavnih vremenskih nepogoda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;