IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bežanijska kosa dobija veliki sportski kompleks, najavljeni i novi bazeni za SC "11. april"

07.06.2023. | Beoinfo

Juče je položen kamen temeljac za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, a tom prilikom gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da se u blizini nalazi parcela "biser i Novog Beograda i Bežanijske kose, na kojoj će se graditi veliki sportski kompleks otvoren za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce".

Atletski stadion

Atletski stadion - ilustracija (Foto: Pixabay)

Šapić je naveo da je ova parcela pre mesec i po dana prešla u vlasništvo Grada Beograda i da je u toku izrada idejnog projekta za veliki sportski kompleks, preneo je Beoinfo.

– U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Podsetiću da se u blizini nalazi i Sportski centar "11. april" za koji se završava konačni projekat, na osnovu koga će ovaj centar sa tri zatvorena bazena, koliko ih sada ima, dobiti ukupno osam. Nadam se da ćemo za neke tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra i da će to biti nešto što ja, koji sam kao sportista mnogo putovao, nisam video nigde na svetu. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju – rekao je gradonačelnik.

Naveo je da, prema evropskim standardima, Grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika i dodao da je njegova obaveza kao gradonačelnika da, dok god bude bio na tom mestu, povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;