PRIJAVA-468X60-BANNER

Gondola u Vrnjačkoj Banji: Raspisan tender za izradu plana detaljne regulacije

31.05.2023. | eKapija

Povodom najavljene izgradnje gondole, Opština Vrnjačka Banja je raspisala tender za izradu plana detaljne regulacije i strateške procene uticaja na životnu sedinu. Procenjena vrednost ovog posla iznosi 4,6 miliona dinara.

Gondola

Gondola (Foto: Pixabay)

Cilj izgradnje gondole je da se na najefikasniji način povežu dve poznate turističke lokacije - Vrnjačka Banja i Goč, navedeno je u projektnom zadatku.

Polazna stanica gondole trebalo bi da bude u centru Vrnjačke Banje, međustanica Lipova bila bi na oko dve trećine predviđene dužine trase, a izlazna stanica planirana je na vrhu planinskog centra Goča.

Dužina gondole je oko 7km i potrebno je da savlada visinsku razliku od 780m. U planu je oko 108 kabina, kapaciteta za 10 osoba. Predviđena brzina je 6m/s, a vožnja bi trebalo da traje oko 20 minuta. Gondola bi trebalo da ima kapacitet za prevoz 1.500 ljudi na sat, navodi portal eKapija.

Gondola će imati nosače skija, bordova, mauntin bajkova, wi-fi kabine, grejanje sedišta i jednu kabinu sa dodatnim komercijalnim sadržajima. Na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

Prema ranijim najavama izgradnja bi trebalo da počne sredinom godine. Gondola će nositi ime "Novak Đoković" i gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković.

Rok za podnošenje ponuda je 12. jun 2023. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;