IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sredinom naredne godine počinje izgradnja gondole "Novak Đoković"

16.12.2022. | eKapija

Sredinom sledeće godine počeće izgradnja gondole "Novak Đoković", na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, najavio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Gondola

Gondola (Foto: Pixabay)

- Gondola će biti dugačka 7,1 kilometar, gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković i nosiće ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića - rekao je Đurović.

On je izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja ove godine postići rekord banjskog turizma u Srbiji kada je reč o posećenosti, prenosi portal eKapija.

- Ove godine očekujemo da ćemo imati oko million i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemje. U poslednjih četiri do pet godina uloženo je više od 200 mil EUR privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investiitore - naveo je Đurović.

U 2023. godini Đurović očekuje da Vrnjačka Banja postane jedan od lidera turizma na Balkanu.

- Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje. Sledeće godine nastavljamo sa izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu - neke su od investicija koje je najavio Đurović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;