INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sredinom naredne godine počinje izgradnja gondole "Novak Đoković"

16.12.2022. | eKapija

Sredinom sledeće godine počeće izgradnja gondole "Novak Đoković", na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč, najavio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Gondola

Gondola (Foto: Pixabay)

- Gondola će biti dugačka 7,1 kilometar, gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković i nosiće ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića - rekao je Đurović.

On je izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja ove godine postići rekord banjskog turizma u Srbiji kada je reč o posećenosti, prenosi portal eKapija.

- Ove godine očekujemo da ćemo imati oko million i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemje. U poslednjih četiri do pet godina uloženo je više od 200 mil EUR privatnih investicija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investiitore - naveo je Đurović.

U 2023. godini Đurović očekuje da Vrnjačka Banja postane jedan od lidera turizma na Balkanu.

- Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, kao i multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje. Sledeće godine nastavljamo sa izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu - neke su od investicija koje je najavio Đurović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;