Uz delitelje toplote ušteda energije - Rešenja danske Brunate i na srpskom tržištu

02.06.2010. | e-kapija

Brunata International A/S, vodeći svetski proizvođač opreme za energetsku efikasnost u građevinarstvu, otvorila je u maju kancelariju u Beogradu. Kompanija će tržištu u Srbiji najpre ponuditi delitelje toplote Futura+, pomoću kojih stanari mogu uštediti i do 30% na grejanju. Iskustva Brunate iz evropskih i susednih zemalja pokazuju da se uštede sa deliteljima i termostatskim ventilima kreću između 20-40%, te da se uložen novac vraća za jednu do dve sezone. Uz povoljne uslove plaćanja, ova će investicija biti dostupna svima koji žele preuzeti kontrolu nad vlastitim računom za grejanje.

Brunata će građanima u Srbiji ponuditi mogućnost uštede na grejanju i pravednu naplatu po stvarnoj potrošnji pojedinog stana, kao alternativu dosadašnjoj paušalnoj naplati. Svi veći gradovi u Srbiji s centralnim i daljinskim grejanjem najavljuju uvođenje naplate po potrošnji na glavnom kalorimetru zgrade već od iduće grejne sezone. Time će se stvoriti preduslov za ugradnju razdelnika onim stanarima koji ne žele da im se potrošnja s glavnog kalorimetra obračunava po m2 stana, nego po realnoj potrošnji na deliteljima.

"Uvereni smo u uspeh delitelja jer je i građanima Srbije dosta nepravedne naplate grejanja. Princip plati koliko si potrošio je jedini koji omogućuje smanjenje troškova režija, stoga se već susrećemo s velikim interesom kupaca. Prve pilot projekte u većim gradovima realizovaćemo već ovog leta", poručila je direktorka Brunate u Srbiji, Jasmina Zećirević.

Generalni direktor Brunate International, Klavs Fisher Hansen, izjavio je da će Brunata u Srbiju doneti iskustvo od skoro jednog veka u individualnoj naplati grejanja, kao i vrhunsku skandinavsku tehnologiju.

Brunata je danska kompanija osnovana 1917. godine, specijalizovana za razvoj i prodaju sistema za individualno merenje potrošnje grejanja i vode. Brunatini merači, razdelnici Futura+ sa daljinskim očitavanjem priznati su u svetu kao najprecizniji i najkvalitetniji merači sa dvostruko dužim vekom trajanja od konkurencije. Uz delitelje, Brunata će u Srbiji ponuditi i ostalu mernu opremu – kalorimetre i vodomere, takođe i termostatske ventile.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...