INFONET-468X60-BANNER

Otvorena deonica auto-puta Miloš Veliki od Novog Beograda do Surčina

03.04.2023. | Beta

U subotu 1. aprila otvorena je deonica auto-puta Miloš Veliki, od Novog Beograda do Surčina, dugačka 7,9 kilometara, u koju je uloženo 70,9 mil USD.

Deonica Novi Beograd-Surčin

Deonica Novi Beograd-Surčin (Foto: YouTube/Putevi Srbije/Screenshot)

Za građane Novog Beograda i Zemuna ovo će biti najbrža veza sa auto-putem Miloš Veliki i omogućiće im da se direktno uključe na ovaj auto-put umesto dosadašnjeg ulaska preko dela auto-puta Beograd-Zagreb, prenosi Beta.

Novootvorena deonica ima po tri trake širine 3,5 metra u svakom smeru, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po 2 metra i biciklističku stazu širine 2,2 metra.

Projektovana je za brzinu od 80 kilometara na sat i na njoj su četiri mosta i dva nadvožnjaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju i rekao da je da to ključna deonica za Beograd.

- Projektovani deficit budžeta za prva tri meseca ove godine bio je 74,9 milijardi, što je oko 600 mil EUR, a ostvaren je manji, 28,6 milijardi ili oko 240 mil EUR. Međunarodni monetarni fond je mislio da nam popravi prognoze, a ja mislim da taj novac iskoristimo za infrastrukturu - rekao je Vučić.

On je najavio otvaranje više deonica auto-puteva, kao i proširenje kružnog toka u blizini otvorene deonice auto-puta, koja je bila usko grlo.

Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Kine Čen Bo koja je tom prilikom izjavila da joj je drago što je ova deonica izgrađena u roku.

- Putnici će svakog dana osećati rezultate korisne saradnje Srbije i Kine. Nadam se da će se nastaviti saradnja u infrastrukturi - rekla je Čen Bo.

Ugovor sa kineskom kompanijom China Communications Construction Company za izgradnju deonice od Novog Beograda do Surčina, potpisan je u avgustu 2019. godine, a izgradnja je započeta u martu 2021.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;