INFONET-468X60-BANNER

Novi "buvljak" imaće 12.000 kvadrata, biće osvetljen i natkriven

29.03.2023. | eKapija

Gradski menadžer Miroslav Čučković juče je najavio izgradnju novog "buvljaka" (otvorenog tržnog centra - OTC) na prostoru pijace Miljakovac i obišao ovu lokaciju. Naglasio je da će zakupci OTC-a nakon tri decenije imati neuporedivo bolje uslove rada.

Parking za oko 130 vozila

Parking za oko 130 vozila (Foto: JKP "Beogradske pijace")

On je naveo da je nova lokacija idealna i da će grad Beograd shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza pojačati linije gradskog prevoza kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog "buvljaka", prenosi portal eKapija.

Istakao je da JKP "Beogradske pijace" samostalno, iz sopstvenih sredstava finansira projekte na uređenju svojih prostora i dodao da je preseljenje OTC-a na novu lokaciju združena akcija Grada Beograda, Opštine Rakovica i JKP "Beogradske pijace".

Preko 60 lokala i 230 bokseva-tezgi

Preko 60 lokala i 230 bokseva-tezgi (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bojan Bajagić, direktor JKP "Beogradske pijace" u čijem sistemu posluje 30 pijaca uključujući Miljakovac i OTC, naglasio je da preseljenje "buvljaka" neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

On je naveo da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12.000m2, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima-tezgama, površine oko 4000m2, biti natkriven, što će novi "buvljak" učiniti najmodernijom pijacom u regionu.

 OTC-a će se prostirati na oko 12.000 kvadrata

 OTC-a će se prostirati na oko 12.000 kvadrata (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bajagić je istakao da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju i naveo da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.

Pijaca "Miljakovac" će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokseva-tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta. Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, navodi eKapija.

Sve će biti osvetljeno i pokriveno video-nadzorom

Sve će biti osvetljeno i pokriveno video nadzorom (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bajagić je rekao da trenutno postoji 9 linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija BG voza koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije. Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace "Miljakovac" je 7 kilometara, odnosno 12 minuta kolima, preneo je sajt Beogradskih pijaca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;