INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Novi "buvljak" imaće 12.000 kvadrata, biće osvetljen i natkriven

29.03.2023. | eKapija

Gradski menadžer Miroslav Čučković juče je najavio izgradnju novog "buvljaka" (otvorenog tržnog centra - OTC) na prostoru pijace Miljakovac i obišao ovu lokaciju. Naglasio je da će zakupci OTC-a nakon tri decenije imati neuporedivo bolje uslove rada.

Parking za oko 130 vozila

Parking za oko 130 vozila (Foto: JKP "Beogradske pijace")

On je naveo da je nova lokacija idealna i da će grad Beograd shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza pojačati linije gradskog prevoza kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog "buvljaka", prenosi portal eKapija.

Istakao je da JKP "Beogradske pijace" samostalno, iz sopstvenih sredstava finansira projekte na uređenju svojih prostora i dodao da je preseljenje OTC-a na novu lokaciju združena akcija Grada Beograda, Opštine Rakovica i JKP "Beogradske pijace".

Preko 60 lokala i 230 bokseva-tezgi

Preko 60 lokala i 230 bokseva-tezgi (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bojan Bajagić, direktor JKP "Beogradske pijace" u čijem sistemu posluje 30 pijaca uključujući Miljakovac i OTC, naglasio je da preseljenje "buvljaka" neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

On je naveo da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12.000m2, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima-tezgama, površine oko 4000m2, biti natkriven, što će novi "buvljak" učiniti najmodernijom pijacom u regionu.

 OTC-a će se prostirati na oko 12.000 kvadrata

 OTC-a će se prostirati na oko 12.000 kvadrata (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bajagić je istakao da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju i naveo da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.

Pijaca "Miljakovac" će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokseva-tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta. Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, navodi eKapija.

Sve će biti osvetljeno i pokriveno video-nadzorom

Sve će biti osvetljeno i pokriveno video nadzorom (Foto: JKP "Beogradske pijace")

Bajagić je rekao da trenutno postoji 9 linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija BG voza koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije. Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace "Miljakovac" je 7 kilometara, odnosno 12 minuta kolima, preneo je sajt Beogradskih pijaca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;