IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Uskoro počinju radovi na deonici od Košutnjaka do Mosta na Adi

26.01.2023. | Beoinfo

Završeni su radovi na drugoj etapi rekonstruisanog Bulevara patrijarha Pavla, deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića. Prilikom jučerašnjeg obilaska ovog dela Beograda, gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Košutnjaka do Mosta na Adi.

Most na Adi

Most na Adi (foto: PIxabay)

Šapić je rekao da je ova faza radova završena u rekordnom roku u odnosu na momenat kada je rešen problem sa izvođačem radova i nepoštovanjem rokova, i dodao da očekuje da se takve situacije neće više dešavati, prenosi Beoinfo.

– Ovaj deo posla konačno je završen sa istim izvođačem, što je važno, jer bi u slučaju njegovog "izlaska" iz posla sve bilo dodatno prolongirano. Rekonstruisani deo Bulevara patrijarha Pavla ima po dve trake u oba pravca. Tramvajske šine nisu postavljene zbog nemogućnosti da budu spojene sa tramvajskim kolosecima Mosta na Adi, sve dok ne bude u potpunosti završena odgovarajuća faza radova. Rekonstrukcija Bulevara je veoma važna za građane Rakovice i ovog dela grada jer će završetkom radova usko grlo, koje danas postoji, biti rasterećeno – rekao je gradonačelnik.

Naveo je i da su "Železnice Srbije" započele izmeštanje vozne infrastrukture vezane za radove na delu od Mosta na Adi do Košutnjaka.

– Trebalo bi da građevinska dozvola za tu deonicu bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi, uz poštovanje rokova, u leto 2024. godine bilo završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu, što će celom projektu dati potpuni smisao – istakao je Šapić.

Rekao je da je raspisana javna nabavka za projektovanje treće faze, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do Rakovice, a najavio je i da će Grad Beograd u toku ove godine započeti radove u Drajzerovoj ulici, koja će imati tri trake.

– Tu ćemo imati sistem kao u Ulici kneza Miloša, kada će od špica u saobraćaju zavisiti koje trake imaju prednost, što će dodatno olakšati sadašnju situaciju – zaključio je.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;