PRIJAVA-468X60-BANNER

Mali: Ugovor za brzu prugu Beograd-Niš biće potpisan 22. decembra

07.12.2022. | Južne vesti

Siniša Mali, ministar finansija,  rekao je u Skupštini Srbije da će sporazum o izgradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo biti potpisan 22. decembra. Narednih godina na ovoj relaciji trebalo bi da putnike prevoze  vozovi brzinom od 200 kilometara na sat.

Pruga

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Tokom rasprave o predloženom budžetu za narednu godinu, ministar Mali je istakao da će putnici, nakon Novog Sada, i iz Niša i Preševa moći da putuju brzim vozovima do glavnog grada i nazad, kao i da će to biti podsticaj za razvoj juga Srbije, prenose Južne vesti.

- Hoću da znate da ćemo 22. decembra, za samo desetak dana, potpisati sporazum o izgradnji brze pruge Beograd-Niš. Dakle, kako sada vozovi idu brzom prugom Beograd-Novi Sad, a za tri godine će ići od Beograda do Budimpešte, tako ćemo potpisati sporazum i za par godina brzi vozovi će 200 kilometara na sat ići do Niša, pa dole skroz do Preševa - najavio je ministar.

Nije govorio o konkretnim rokovima i početku radova, ali je predsednik Aleksandar Vučić ranije najavljivao da će radovi biti završeni 2026. godine. Južne vesti podsećaju i da je Vučić u avgustu 2021. rekao da će ugovor o izgradnji biti potpisan "u naredna dva meseca".

Predsednik je ranije najavio da će pruga biti dugačka 204km i da će se na relaciji Beograd-Niš putovati sat i dvadeset minuta, kao i da će se projekat delimično finansirati iz evropskih fondova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;