PRIJAVA-468X60-BANNER

Mali: Ugovor za brzu prugu Beograd-Niš biće potpisan 22. decembra

07.12.2022. | Južne vesti

Siniša Mali, ministar finansija,  rekao je u Skupštini Srbije da će sporazum o izgradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo biti potpisan 22. decembra. Narednih godina na ovoj relaciji trebalo bi da putnike prevoze  vozovi brzinom od 200 kilometara na sat.

Pruga

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Tokom rasprave o predloženom budžetu za narednu godinu, ministar Mali je istakao da će putnici, nakon Novog Sada, i iz Niša i Preševa moći da putuju brzim vozovima do glavnog grada i nazad, kao i da će to biti podsticaj za razvoj juga Srbije, prenose Južne vesti.

- Hoću da znate da ćemo 22. decembra, za samo desetak dana, potpisati sporazum o izgradnji brze pruge Beograd-Niš. Dakle, kako sada vozovi idu brzom prugom Beograd-Novi Sad, a za tri godine će ići od Beograda do Budimpešte, tako ćemo potpisati sporazum i za par godina brzi vozovi će 200 kilometara na sat ići do Niša, pa dole skroz do Preševa - najavio je ministar.

Nije govorio o konkretnim rokovima i početku radova, ali je predsednik Aleksandar Vučić ranije najavljivao da će radovi biti završeni 2026. godine. Južne vesti podsećaju i da je Vučić u avgustu 2021. rekao da će ugovor o izgradnji biti potpisan "u naredna dva meseca".

Predsednik je ranije najavio da će pruga biti dugačka 204km i da će se na relaciji Beograd-Niš putovati sat i dvadeset minuta, kao i da će se projekat delimično finansirati iz evropskih fondova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;