IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počeli radovi na sanaciji Brankovog mosta

15.11.2022. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je gostujući na TV K1 da je cilj gradske uprave da se preduhitre neke stvari koje mogu da se dogode, kao što je slučaj sa Brankovim mostom čija je sanacija počela.

Brankov most

Brankov most (Foto: Pixabay)

On je naglasio da od 1954. godine nije rađeno na dilatacionim spojnicama Brankovog mosta, prenosi Beoinfo.

– To je možda moglo da sačeka još par meseci, ali onda postoji rizik da se postojeći korodirani stubovi javne rasvete sruše usled jakog vetra tokom zime. Kako bismo svakako morali da zatvorimo saobraćaj dok budemo menjali stubove javne rasvete, odlučili smo da završimo sve to što nije rađeno četrdeset godina. Za takve stvari je svakako pogodniji avgust, ali je ovo situacija na koju ne možete da utičete, morate da donesete odluku i poslušate struku – istakao je Šapić.

Napomenuo je i da se trenutno rekonstruiše više od 30 ulica u gradu, koje nisu u bile u planu kada je došao na mesto gradonačelnika.

– Rebalansom budžeta obezbedili smo oko milijardu dinara za sanaciju i rekonstrukciju ovih ulica. Možda je i to moglo da sačeka leto, ali po mom mišljenju neke stvari treba da se urade kada se ukaže prilika – rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je najavio da će polovinom decembra, kada bude prestala građevinska sezona, izaći pred građane sa informacijom koliko je ulica urađeno i kako su one izgledale pre i posle rekonstrukcije. Podsetio je i da je osnovano telo "Lice grada" koje sinhronizuje rad svih republičkih i gradskih preduzeća.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;