SFSOPLATE-468X60-BANNER

Nadvožnjak u Batajnici biće otvoren za laki saobraćaj u junu

27.04.2022. | Beoinfo

Radove na saobraćajnici i nadvožnjaku u naselju Batajnica, u opštini Zemun, juče je obišao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Sa njim su bili i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i direktor Sektora za izgradnju i nadzor Javnog preduzeća "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" Miroslav Alimpić.

Nadvožnjak

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je podsetio da je ovaj posao počeo pre dve godine, kada je sa Opštinom Zemun dogovorena gradnja nadvožnjaka koji nije bio predviđen prilikom izgradnje pruge.

– Za dve godine uspeli smo da obezbedimo novac i da realizujemo projekat, a za nekoliko meseci građani će moći da koriste ovaj nadvožnjak. Ovde živi 40 hiljada građana i bez ovog nadvožnjaka njihov put između ovog dela Batajnice i naselja Šangaj bio bi duži. Na ovaj način građanima ovog naselja zaista olakšavamo i poboljšavamo kvalitet života, a takođe štitimo živote jer više neće biti prelaza na pruzi gde idu brzi vozovi. Grad je izdvojio 755 miliona dinara, a biće tu i dodatnih radova i plaćanja, ali u svakom slučaju ovo je jedna od najvažnijih investicija koje smo sproveli – poručio je zamenik gradonačelnika.

Najavio je da će nadvožnjak biti završen krajem maja, a pušten za lak saobraćaj krajem juna, prenosi Beoinfo.

Do kraja septembra biće pušten kompletan saobraćaj i nadvožnjak će biti u punoj funkciji. Tako će ljudi koji žive ovde imati i brzi voz i prelaz preko pruge, koji je decenijama bio problem – rekao je Vesić.

Gavrilo Kovačević je, govoreći o projektima u naselju Batajnica, rekao da postoje dva projekta, a jedan od njih je izgradnja nove ambulante u centru naselja, čije je projektovanje u toku. Radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom sledeće godine.

– Takođe, preko Direkcije za građevinsko zemljište pre nekoliko godina otkupljeno je 12 hektara za izgradnju novog groblja u Batajnici. U ovom trenutku se radi urbanistički projekat, a realizacijom tog projekta stvoriće se uslovi za izradu građevinskog projekta. Očekujem da krajem ove ili početkom sledeće godine to groblje i pristupna saobraćajnica budu u funkciji kako bi građani imali mogućnost da svoje najbliže sahranjuju u svom naselju. Opština je putem Sekretarijata za investicije pokrenula inicijativu za projektovanje nekoliko ulica, a pre svega Ulice vojvođanskih brigada i ulice koja se nalazi u centru naselja, kako bi Batajnica dobila mnogo funkcionalniji saobraćaj – zaključio je Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;