PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Nadvožnjak u Batajnici biće otvoren za laki saobraćaj u junu

27.04.2022. | Beoinfo

Radove na saobraćajnici i nadvožnjaku u naselju Batajnica, u opštini Zemun, juče je obišao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Sa njim su bili i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i direktor Sektora za izgradnju i nadzor Javnog preduzeća "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda" Miroslav Alimpić.

Nadvožnjak

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je podsetio da je ovaj posao počeo pre dve godine, kada je sa Opštinom Zemun dogovorena gradnja nadvožnjaka koji nije bio predviđen prilikom izgradnje pruge.

– Za dve godine uspeli smo da obezbedimo novac i da realizujemo projekat, a za nekoliko meseci građani će moći da koriste ovaj nadvožnjak. Ovde živi 40 hiljada građana i bez ovog nadvožnjaka njihov put između ovog dela Batajnice i naselja Šangaj bio bi duži. Na ovaj način građanima ovog naselja zaista olakšavamo i poboljšavamo kvalitet života, a takođe štitimo živote jer više neće biti prelaza na pruzi gde idu brzi vozovi. Grad je izdvojio 755 miliona dinara, a biće tu i dodatnih radova i plaćanja, ali u svakom slučaju ovo je jedna od najvažnijih investicija koje smo sproveli – poručio je zamenik gradonačelnika.

Najavio je da će nadvožnjak biti završen krajem maja, a pušten za lak saobraćaj krajem juna, prenosi Beoinfo.

Do kraja septembra biće pušten kompletan saobraćaj i nadvožnjak će biti u punoj funkciji. Tako će ljudi koji žive ovde imati i brzi voz i prelaz preko pruge, koji je decenijama bio problem – rekao je Vesić.

Gavrilo Kovačević je, govoreći o projektima u naselju Batajnica, rekao da postoje dva projekta, a jedan od njih je izgradnja nove ambulante u centru naselja, čije je projektovanje u toku. Radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom sledeće godine.

– Takođe, preko Direkcije za građevinsko zemljište pre nekoliko godina otkupljeno je 12 hektara za izgradnju novog groblja u Batajnici. U ovom trenutku se radi urbanistički projekat, a realizacijom tog projekta stvoriće se uslovi za izradu građevinskog projekta. Očekujem da krajem ove ili početkom sledeće godine to groblje i pristupna saobraćajnica budu u funkciji kako bi građani imali mogućnost da svoje najbliže sahranjuju u svom naselju. Opština je putem Sekretarijata za investicije pokrenula inicijativu za projektovanje nekoliko ulica, a pre svega Ulice vojvođanskih brigada i ulice koja se nalazi u centru naselja, kako bi Batajnica dobila mnogo funkcionalniji saobraćaj – zaključio je Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;