INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Kada ćemo moći od Beograda do Banjaluke auto-putem?

08.04.2022. | Nezavisne novine

Sa izgradnjom auto-puta od Rače do Bijeljine krenuće se do početka juna, kada su planirani prvi radovi i uvođenje izvođača, izjavio je juče ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Auto-put - ilustracija

Auto-put - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ćorić je naveo da je na sastanku sa predstavnicima gradskih vlasti u Bijeljini dogovoreno da će se svi pristupni putevi koji će se koristiti za izgranju auto-puta urediti u skladu sa potrebama stanovništa, a da Gradska uprava neće morati da izdvaja sredstva za te lokacije.

On je potvrdio da je razgovarano još o nizu projekata gde postoje problemi i da je dogovoreno da stručne komisije iz Ministrastva, Puteva Srpske i grada Bijeljina obiđu lokacije da se utvrde rešenja.

Dodao je da je na sastanku upoznao predstavnike Gradske uprave da će do kraja godine biti sklopljeni ugovori o izgradnji auto-puta od Banjaluke do Bijeljine, za deonicu od Johovca do Vukosavlja, od Vukosavlja do Brčkog, kao i od Bijeljine od Rače.

"Ostala nam je još jedna dionica u Republici Srpksoj, to je Bijeljina - Brčko i taj tender će biti raspisan u ovoj godini. U sljedećoj godini ćemo imati i tu izabranog izvođača", naveo je Đorić i dodao da je plan da do 2026. godine povežu Banjaluku, Bijeljinu i Beograd auto-putem.

Ćorić je rekao da je sastanak bio svrsishodan i da će iz njega proizaći najbolja rešenja za građane, kao i da će se svi radovi izvoditi sa nultom stopom tolerancije za kašnjenje.

Dodao je da treba češće održavati ovakve sastanke kako bi na vreme razgovarali i imali spremne i usklađene budžete za projekte.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;