IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kada ćemo moći od Beograda do Banjaluke auto-putem?

08.04.2022. | Nezavisne novine

Sa izgradnjom auto-puta od Rače do Bijeljine krenuće se do početka juna, kada su planirani prvi radovi i uvođenje izvođača, izjavio je juče ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Auto-put - ilustracija

Auto-put - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ćorić je naveo da je na sastanku sa predstavnicima gradskih vlasti u Bijeljini dogovoreno da će se svi pristupni putevi koji će se koristiti za izgranju auto-puta urediti u skladu sa potrebama stanovništa, a da Gradska uprava neće morati da izdvaja sredstva za te lokacije.

On je potvrdio da je razgovarano još o nizu projekata gde postoje problemi i da je dogovoreno da stručne komisije iz Ministrastva, Puteva Srpske i grada Bijeljina obiđu lokacije da se utvrde rešenja.

Dodao je da je na sastanku upoznao predstavnike Gradske uprave da će do kraja godine biti sklopljeni ugovori o izgradnji auto-puta od Banjaluke do Bijeljine, za deonicu od Johovca do Vukosavlja, od Vukosavlja do Brčkog, kao i od Bijeljine od Rače.

"Ostala nam je još jedna dionica u Republici Srpksoj, to je Bijeljina - Brčko i taj tender će biti raspisan u ovoj godini. U sljedećoj godini ćemo imati i tu izabranog izvođača", naveo je Đorić i dodao da je plan da do 2026. godine povežu Banjaluku, Bijeljinu i Beograd auto-putem.

Ćorić je rekao da je sastanak bio svrsishodan i da će iz njega proizaći najbolja rešenja za građane, kao i da će se svi radovi izvoditi sa nultom stopom tolerancije za kašnjenje.

Dodao je da treba češće održavati ovakve sastanke kako bi na vreme razgovarali i imali spremne i usklađene budžete za projekte.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...