INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kada ćemo moći od Beograda do Banjaluke auto-putem?

08.04.2022. | Nezavisne novine

Sa izgradnjom auto-puta od Rače do Bijeljine krenuće se do početka juna, kada su planirani prvi radovi i uvođenje izvođača, izjavio je juče ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Auto-put - ilustracija

Auto-put - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ćorić je naveo da je na sastanku sa predstavnicima gradskih vlasti u Bijeljini dogovoreno da će se svi pristupni putevi koji će se koristiti za izgranju auto-puta urediti u skladu sa potrebama stanovništa, a da Gradska uprava neće morati da izdvaja sredstva za te lokacije.

On je potvrdio da je razgovarano još o nizu projekata gde postoje problemi i da je dogovoreno da stručne komisije iz Ministrastva, Puteva Srpske i grada Bijeljina obiđu lokacije da se utvrde rešenja.

Dodao je da je na sastanku upoznao predstavnike Gradske uprave da će do kraja godine biti sklopljeni ugovori o izgradnji auto-puta od Banjaluke do Bijeljine, za deonicu od Johovca do Vukosavlja, od Vukosavlja do Brčkog, kao i od Bijeljine od Rače.

"Ostala nam je još jedna dionica u Republici Srpksoj, to je Bijeljina - Brčko i taj tender će biti raspisan u ovoj godini. U sljedećoj godini ćemo imati i tu izabranog izvođača", naveo je Đorić i dodao da je plan da do 2026. godine povežu Banjaluku, Bijeljinu i Beograd auto-putem.

Ćorić je rekao da je sastanak bio svrsishodan i da će iz njega proizaći najbolja rešenja za građane, kao i da će se svi radovi izvoditi sa nultom stopom tolerancije za kašnjenje.

Dodao je da treba češće održavati ovakve sastanke kako bi na vreme razgovarali i imali spremne i usklađene budžete za projekte.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;