INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na deonici od Požege do Duge Poljane

21.03.2022. | eKapija

Kako je i najavljivano, gradnja deonice auto-puta Miloš Veliki, od Požege do Duge Poljane kod Sjenice počela je 20. marta. Saobraćajnica će biti duga 75 kilometara i trebalo bi da bude završena za četiri godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.

Izgradnja auto-puta - ilustracija

Izgradnja auto-puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11 potpisan je krajem prošle godine u Sjenici, podsećaju iz Vlade Srbije.

Na deonici od Požege do Duge Poljane 51 kilometar trase će biti u tunelima i mostovima. Ta saobraćajnica je deo auto-puta do Crne Gore, koji ide trasom Požega - Arilje - Ivanjica - Boljare u dužini oko 106 kilometara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izgradnja auto-puta najveći i najvažniji projekat za taj deo Srbije, a ujedno i jedan od najskupljih u Srbiji.

- Auto-put će nas koštati više od 1,5 mlrd EUR, kako smo bili planirali, već verovatno 1,7 mlrd EUR, jer su cene materijala svuda u svetu drastično skočile - rekao je Vučić.

Istakao je da je izgradnja auto-puta preduslov za gradnju turističkih objekata na Goliji i Pešteru, kao i za dolazak novih investitora u taj deo Srbije. Ukazao je na to da će nakon izgradnje puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar i Sjenica biti povezani sa Beogradom, a u budućnosti i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije, navodi se na sajtu Vlade.

Vučić je dodao da se nada da će i Crna Gora nastaviti da gradi auto-put do granice sa Srbijom.

Deonica Preljina-Požega-Boljare je nastavak projekta izgradnje auto-puta od Beograda do Južnog Jadrana, ukupne dužine 258 kilometara. Planirano je i da se od Požege izgradi još jedan krak auto-puta u dužini od oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;