INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Obnavlja se saobraćajna infrastruktura Fruške gore

07.03.2022. | Novosti

Opština Irig poboljšava saobraćajnu infrastrukturu obnovom Grebenskog puta Zmajevac - Crveni čot u dužini od 6,5 kilometara. Radovi su u toku, a očekuje se da će to značajno doprineti razvoju turizma ovog dela opštine.

Planinski put - ilustracija

Planinski put - ilustracija (Foto: Pixabay)

Investicija od 292 miliona dinara finansira se od strane Uprave za kapitalna ulaganja i lokalne samouprave, a nakon njene realizacije ljubitelji ovog nacionalnog parka dobiće 15 kilometara lepog i kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.

Posle radova na deonici Iriški venac - Hotel "Norcev" i Iriški Venac - Zmajevac, Opština Irig dobila je sredstva po konkursu i za ostatak puta koji se proteže Fruškom gorom a pripada ovoj opštini.

- Sada vozači mogu da uživaju vozeći se tim putem, a ne da ga izbegavaju kao što je to bio slučaj ranijih godina, jer je bio u veoma lošem stanju, pun rupa, mislim na celu dužinu od 15 kilometara - kaže, za "Novosti" Miodrag Bebić, zamenik predsednika Opštine Irig.

- Grebenski put veoma je značajan za razvoj turizma ove opštine. Preko Fruške gore on nas povezuje i sa komšijskim opštinama. Neko kada obilazi prirodne lepote u okruženju lakše i bezbednije sada dolazi do nas, a mi baš imamo znamenitosti.

Od turističkog izletišta Zmajevac, preko Iriškog venca pa do hotela "Norcev", beleži se iz nedelje u nedelju sve veći broj posetilaca ove jedine sremske planine. Pored naslanjanja na Nacionalni park, Opština Irig ima najveći broj fruškogorskih manastira i to osam, ovde je i verski turizam veoma zanimljiv. U lokalnoj samoupravi očekuju da završetkom puta Zmajevac - Crveni čot, zapostavljeni hotel na Brankovcu možda i "oživi".

- Ostalo nam je još da se uradi put od Iriga do Maradika to nam je prioritet, jer je u veoma lošem stanju. Konkurišemo na raznim konkursima, nadam se da ćemo negde proći i da ćemo na leto imati bezbednu deonicu za saobraćaj koja nas povezuje sa inđijskom opštinom - optimistički gleda Bebić.

Opština Irig može da se pohvali putnom infrastrukturom na zapadnom delu opštine. Urađen je novi put od raskrsnice Irig-Vrdnik, kao i od Jaska do Male Remete, pa turisti sada veoma brzo i bezbedno obilaze ovaj deo opštine, koji je njima veoma zanimljiv.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;