IZOLACIJA-468X60-BANNER

Obnavlja se saobraćajna infrastruktura Fruške gore

07.03.2022. | Novosti

Opština Irig poboljšava saobraćajnu infrastrukturu obnovom Grebenskog puta Zmajevac - Crveni čot u dužini od 6,5 kilometara. Radovi su u toku, a očekuje se da će to značajno doprineti razvoju turizma ovog dela opštine.

Planinski put - ilustracija

Planinski put - ilustracija (Foto: Pixabay)

Investicija od 292 miliona dinara finansira se od strane Uprave za kapitalna ulaganja i lokalne samouprave, a nakon njene realizacije ljubitelji ovog nacionalnog parka dobiće 15 kilometara lepog i kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.

Posle radova na deonici Iriški venac - Hotel "Norcev" i Iriški Venac - Zmajevac, Opština Irig dobila je sredstva po konkursu i za ostatak puta koji se proteže Fruškom gorom a pripada ovoj opštini.

- Sada vozači mogu da uživaju vozeći se tim putem, a ne da ga izbegavaju kao što je to bio slučaj ranijih godina, jer je bio u veoma lošem stanju, pun rupa, mislim na celu dužinu od 15 kilometara - kaže, za "Novosti" Miodrag Bebić, zamenik predsednika Opštine Irig.

- Grebenski put veoma je značajan za razvoj turizma ove opštine. Preko Fruške gore on nas povezuje i sa komšijskim opštinama. Neko kada obilazi prirodne lepote u okruženju lakše i bezbednije sada dolazi do nas, a mi baš imamo znamenitosti.

Od turističkog izletišta Zmajevac, preko Iriškog venca pa do hotela "Norcev", beleži se iz nedelje u nedelju sve veći broj posetilaca ove jedine sremske planine. Pored naslanjanja na Nacionalni park, Opština Irig ima najveći broj fruškogorskih manastira i to osam, ovde je i verski turizam veoma zanimljiv. U lokalnoj samoupravi očekuju da završetkom puta Zmajevac - Crveni čot, zapostavljeni hotel na Brankovcu možda i "oživi".

- Ostalo nam je još da se uradi put od Iriga do Maradika to nam je prioritet, jer je u veoma lošem stanju. Konkurišemo na raznim konkursima, nadam se da ćemo negde proći i da ćemo na leto imati bezbednu deonicu za saobraćaj koja nas povezuje sa inđijskom opštinom - optimistički gleda Bebić.

Opština Irig može da se pohvali putnom infrastrukturom na zapadnom delu opštine. Urađen je novi put od raskrsnice Irig-Vrdnik, kao i od Jaska do Male Remete, pa turisti sada veoma brzo i bezbedno obilaze ovaj deo opštine, koji je njima veoma zanimljiv.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;