INFONET-468X60-BANNER

Otvaranje brze pruge Beograd - Novi Sad 15. marta

02.02.2022. | Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će brza pruga od Beograda do Novog Sada biti puštena u saobraćaj 15. marta. On je u izjavi za Tanjug naveo da je testiranje brze pruge i voza u toku, da će na toj liniji vozovi ići brzinom i do 200 kilometara na sat i zbog toga apelovao na građane da ne pretrčavaju preko pruge i istakao da su kazne za to veoma velike.

Ilustracija

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Cena povratne karte na relaciji Beograd - Novi Sad biće 1.600 dinara, dok će u jednom pravcu iznositi 1.000 dinara.

Konkurs za ime i logo novog brzog voza traje od 1. do 21. februara i nosi naziv "Pusti inspiraciju da te vozi". Pobednik konkursa dobiće nagradu od milion dinara. Pravo na učešće imaju svi punoletni građani, pravna i fizička lica, a pobednik će biti proglašen 3. marta.

Ovom prilikom ministar Momirović je izjavio i da će obilaznica oko Beograda biti puštena u saobraćaj do kraja godine, a da se nakon otvaranja deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća nastavljaju radovi na preostalom delu puta do Požege. Ovaj deo puta trebalo bi da bude završen naredne godine.

Govoreći o koridoru Vožd Karađorđe, najavio je da će njegova izgradnja početi sledeće godine i da će on biti od velikog značaja za Šumadiju. Trenutno je najveće gradilište Moravski koridor, na prostoru na kome živi blizu milion stanovnika.

Vezano za projekat "Čista Srbija", ministar Momirović je rekao da će za izgradnju 7.000km kanalizacione infrastrukture i postrojenja za preradu otpadnih voda biti uloženo oko 4 milijarde evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;