IZOLACIJA-468X60-BANNER

Deonica auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća puštena u saobraćaj

31.01.2022. | RTS

Za saobraćaj je otvorena deonica auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Pakovraća u dužini od oko 11,5 kilometara. Otvaranju je prisustvovala premijerka Ana Brnabić i tok prilikom se provozala ovom deonicom autobusom.

Auto-put ilustracija

Auto-put ilustracija (Foto: Pixabay)

Predsednica Vlade je istakla da će se sada smanjiti gužve u Čačku, naročito tokom letnjih meseci i vikenda jer je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na novu deonicu. Navela je da preostaje da se uradi nešto manje od 20km do Požege i da će taj deo biti završen do kraja ove ili početkom naredne godine.

Deonica Preljina-Požega je građevinski veoma zahtevna jer je trećina trase u tunelima i mostovima. Premijerka je podsetila da se u Srbiji trenutno gradi 12 auto-puteva i brzih saobraćajnica, ukupne vrednosti 3.8 milijardi evra.

Auto-put od Preljine do Požege predstavlja nastavak Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom, a deo je i budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege treba da se izgradi još 60km do granice sa BiH.

Kineska kompanija CRBC počela je krajem prošle godine radove na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, sledeća u planu je obilaznica oko Užica,  a zatim i oko Požege.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;