BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Uređuje se staro jezgro Zemuna

25.11.2021. | Beoinfo

Predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je danas (25.11.2021) radove na rekonstrukciji Ulice kej oslobođenja. On je najavio da će saobraćaj posle prve faze radova od ulica Stevana Markovića do Marka Nikolića ponovo biti pušten 6. januara 2022. godine, saopštili su iz Opštine Zemun.

Budući izgled Keja Oslobođenja u Zemunu

Budući izgled Keja Oslobođenja u Zemunu (Foto: Beoinfo)

- Na ovom potezu završena je rekonstrukcija svih postojećih instalacija, a trenutno se radi rekonstrukcija dva kolektora koji su na dubini od šest metara. Radovi predviđaju nivelaciju padova kako ne bi dolazilo do izlivanja voda posle obilnih padavina, što je jedan od gorućih problema u ovom delu Zemuna. Ulica kej oslobođenja će biti asfaltirana sve do Ulice dr Petra Markovića, a u nastavku ulice sve do kraja keja biće postavljena kocka, tako da će krajem juna naredne godine ovaj deo Zemuna vratiti svoj prepoznatljivi izgled - istakao je Kovačević za TV K1.

On je istakao da je suština rekonstrukcije Zemunskog keja da se sanira lesna zaravan, kako ne bi dolazilo do odronjavanja, ali i da se produži šetalište i ovaj potez obogati sportskim i ugostiteljskim sadržajima.

- U drugoj fazi radiće se rekonstrukcija Ulice kej oslobođenja, od Njegoševe ulice pa do kraja keja. Takođe, u planu su i radovi na produžetku Zemunskog keja do Pupinovog mosta. Početkom decembra ističe konkurs koji Opština sprovodi sa Udruženjem arhitekata Srbije, tako da će ovaj deo Zemuna dobiti sasvim novi izgled. Sva idejna rešenja će biti objavljena na zvaničnom sajtu Gradske opštine Zemun i na taj način će biti omogućeno sugrađanima da učestvuju u izboru izgleda Zemunskog keja - kazao je Kovačević.

Na teritoriji gradske opštine Zemun trenutno se realizuje ili je u planu deset velikih projekata. Paralelno sa rekonstrukcijom Ulice kej oslobođenja radi se i na rekonstrukciji 6,6 kilometara kišne i fekalne kanalizacije u starom jezgru Zemuna, a umesto asfalta kocku će dobiti mnoge ulice u centralnom delu Zemuna, ističe se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;