INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pogledajte kako će izgledati Klinika Dr Laza Lazarević

25.11.2021. | eKapija

UNDP u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima realizuje projekat za izradu tehničke projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević u Beogradu. Postojeći kompleks sastoji se od stacionarnog odeljenja (3.890m²), dispanzera (680m²), dnevne bolnice (535m²), i "Doktorove kule" (1.000m²). Namera je da se dispanzer i dnevna bolnica integrišu u jedinstven objekat, spratnosti Su+P+2.

Budući izgled Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević

Budući izgled Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević (Foto: Forma Antika)

Svaka funkcionalna jedinica je koncipirana u okviru jedne etaže. Osim toga formiran je i podrumski prostor kao tehnička etaža i objedinjena arhiva za celu psihijatrijsku kliniku. On je povezan sa prizemljem stepeništem i spoljnim ulazom sa istočne strane. Na drugom spratu se nalaze prostorije administracije kompletne klinike.

Projektom je predviđena rekonstrukcija stacionarnog odeljenja, kao i izgradnja novog dispanzera i dnevne bolnice. Novoprojektovani objekat imaće ukupnu površinu 1.300m².

Budući izgled Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević

Budući izgled Klinike za mentalne bolesti Dr Laza Lazarević (Foto: Forma Antika)

Dnevna bolnica predviđena je za 90 korisnika i planirano je da u okviru nje, između ostalog, postoje sobe za pojedinačnu, grupnu i radnu terapiju, biblioteka i lekarske sobe.

"Doktorova kula" - muzej psihijatrije - predviđena je za rekonstrukciju. U planu je sa sadrži stalnu izložbu o istoriji psihijatrije, sobu za seminare, kafić, prostorije uprave, administrativne prostorije i kancelarije naučno-straživačke i obrazovne službe.

- Zgrada "Doktorove kule" zaštićena je od spomenika kulture od velikog značaja i biće rekonstruisana u punoj saradnji sa Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda - navodi se u urbanističkom projektu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;