BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Izgradnja nadvožnjaka od 285 metara preko brze pruge u Batajnici

24.11.2021. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišli su danas (24.11.2021) radove na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge u Batajnici. Vesić je istakao da na brzoj pruzi više neće biti klasičnih pružnih prelaza zbog razvoja železnice i bezbednosti vozača u drumskom saobraćaju, i dodao da se radi nadvožnjak u dužini od 285 metara, kao i 1.200 metara pristupnih saobraćajnica koje će se ulivati u Batajnički put, a potom i u Batajnički bulevar. Ovim će biti rešen problem saobraćaja u ovom naselju, a i povezanost naselja Šangaj sa Batajnicom.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Precizirao je da vrednost projekta, koji je finansirao Grad Beograd, iznosi šest miliona evra.

- Ovo je primer kako Grad i Republika mogu da rade zajedno, imajući u vidu da je brza pruga finansirana iz republičkog budžeta, a da pritom građani dobiju bolji komfor života. Projekat je bio zahtevan zato što se na ovoj deonici nalazio veliki broj kuća čiji su vlasnici dobili pravičnu nadoknadu - naveo je Vesić.

On je najavio radove na proširenju Batajničkog puta i izgradnju Batajničkog bulevara, napomenuvši da je rešeno i uključenje na auto-put.

- Ovi projekti će doprineti da se radi nova linija Bg voza do Surčina, budućeg nacionalnog stadiona, aerodroma i Obrenovca. To će omogućiti ljudima iz Novog Sada da brzim vozom dođu do Železničke stanice Zemun, da se prebace na Bg voz i stignu do aerodroma. Sutra, kada se završi brza pruga, ista stvar biće moguća i iz Niša ili Valjeva - kazao je zamenik gradonačelnika.

Momirović je istakao da je projekat značajan jer je pretio da ugrozi projekat brze pruge Beograd – Novi Sad.

- Uspeli smo da nađemo adekvatno rešenje i uradimo eksproprijaciju zemljišta. Ovaj projekat podiže kvalitet života građana Batajnice, ispod nadvožnjaka je najbrža pruga u Istočnoj Evropi - istakao je ministar i zahvalio Gradu Beogradu i Opštini Zemun na dobroj saradnji.

Kovačević je dodao da su u planu i drugi bitni projekti za stanovnike Batajnice, poput odvodnjavanja, čišćenja i izgradnje drenažnih kanala i putne infrastrukture za meštane Busija i Ugrinovaca. U planu je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj i izgradnja sportske sale, najavio je Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;