PRIJAVA-468X60-BANNER

Izgradnja nadvožnjaka od 285 metara preko brze pruge u Batajnici

24.11.2021. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišli su danas (24.11.2021) radove na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge u Batajnici. Vesić je istakao da na brzoj pruzi više neće biti klasičnih pružnih prelaza zbog razvoja železnice i bezbednosti vozača u drumskom saobraćaju, i dodao da se radi nadvožnjak u dužini od 285 metara, kao i 1.200 metara pristupnih saobraćajnica koje će se ulivati u Batajnički put, a potom i u Batajnički bulevar. Ovim će biti rešen problem saobraćaja u ovom naselju, a i povezanost naselja Šangaj sa Batajnicom.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Precizirao je da vrednost projekta, koji je finansirao Grad Beograd, iznosi šest miliona evra.

- Ovo je primer kako Grad i Republika mogu da rade zajedno, imajući u vidu da je brza pruga finansirana iz republičkog budžeta, a da pritom građani dobiju bolji komfor života. Projekat je bio zahtevan zato što se na ovoj deonici nalazio veliki broj kuća čiji su vlasnici dobili pravičnu nadoknadu - naveo je Vesić.

On je najavio radove na proširenju Batajničkog puta i izgradnju Batajničkog bulevara, napomenuvši da je rešeno i uključenje na auto-put.

- Ovi projekti će doprineti da se radi nova linija Bg voza do Surčina, budućeg nacionalnog stadiona, aerodroma i Obrenovca. To će omogućiti ljudima iz Novog Sada da brzim vozom dođu do Železničke stanice Zemun, da se prebace na Bg voz i stignu do aerodroma. Sutra, kada se završi brza pruga, ista stvar biće moguća i iz Niša ili Valjeva - kazao je zamenik gradonačelnika.

Momirović je istakao da je projekat značajan jer je pretio da ugrozi projekat brze pruge Beograd – Novi Sad.

- Uspeli smo da nađemo adekvatno rešenje i uradimo eksproprijaciju zemljišta. Ovaj projekat podiže kvalitet života građana Batajnice, ispod nadvožnjaka je najbrža pruga u Istočnoj Evropi - istakao je ministar i zahvalio Gradu Beogradu i Opštini Zemun na dobroj saradnji.

Kovačević je dodao da su u planu i drugi bitni projekti za stanovnike Batajnice, poput odvodnjavanja, čišćenja i izgradnje drenažnih kanala i putne infrastrukture za meštane Busija i Ugrinovaca. U planu je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj i izgradnja sportske sale, najavio je Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;