Nova Varoš dobija kružni tok

08.11.2021. | eKapija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska završnih radova na putu kroz Novu Varoš najavio je izgradnju kružnog toka čiji se početak radova očekuje početkom proleća, a završetak do kraja leta sledeće godine, saopšteno je iz Vlade Srbije. On je danas (08.11.2021) obišao završene radove na putu u Novoj Varoši, a zatim i tekuće radove na rehabilitaciji državnog puta na deonici Kokin Brod–Pribojska Banja, koji su započeti u septembru ove godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je naveo da je vrednost radova na putu kroz Novu Varoš, čija je dužina nešto više od jedan kilometar, približno sto miliona dinara. Prilikom obilaska radova na deonici Kokin Brod–Pribojska Banja, Momirović je naglasio da će njihova dinamika biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima.

Reč je o rekonstrukciji puta dužine 27 kilometara, pri čemu se radi i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosina i sanacija klizišta, rekao je ministar.

On je ukazao na to da su za sledeću godinu u budžetu Ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, napomenuvši da na području Priboja počinje izgradnja puta od Bare do Kamene Gore, dužine devet kilometara i vrednosti približno 450 miliona dinara.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod–Pribojska Banja počeli su u septembru i uključena su dva izvođača – Novi Pazar put i Putevi Užice.

Vrednost ugovorenih radova u dužini od pet kilometara koje izvodi "Novi Pazar put" je 282.200.000 dinara sa PDV-om, dok je vrednost ugovorenih radova u dužini od 3,6 kilometara koje izvodi preduzeće "Putevi Užice" približno 165.200.000 dinara sa PDV-om.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je