INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompleks nacionalnog odbojkaškog trening centra gradiće se na Novom Beogradu

04.11.2021. | Beobuild

Korisnici budućeg nacionalnog odbojkaškog centra biće sve gradske i državne odbojkaške organizacije, uključujući odbojkaške saveze, udruženja odbojkaških trenera i sudija, kao i svi srpski klubovi i reprezentativni timovi. Kompleks će se nalaziti na Novom Beogradu u Ulici Tošin bunar, a prema urbanističkom projektu prostiraće se na oko 21.000m².

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu (Foto: Beobuild)

Prema Idejnom rešenju projektovan je Odbojkaški trenažni centar koji će pored terena za trening imati i smeštajne kapacitete za boravak sportista, ali će u okviru kompleksa biti rešeno i pitanje administrativnog prostora za sve organizacije i klubove. Centar će imati i sve sadžaje neophodne za razvoj odbojke na pesku, koja u Srbiji trenutno ima oko 250 registrovanih igrača.

Korsnicima će na raspolaganju biti dve hale za trening, od čega jedna ima tri terena, a druga je prilagođena za odbojku na pesku sa dva terena. Hale će moci da prime i izvestan broj posmatrača na tribinama i u ložama na drugom spratu, a biće povezane sa medicinskim blokom i teretanama. Petospratno zdanje u svom sastavu imaće i dve nadzemne garaže sa 53 parking mesta, koje neće biti ukopane zbog podzemnih voda. Blago iskošeno zemljište na kome će se kompleks nalaziti omogućava formiranje pristupnog stepeništa i platoa ka Tošinom bunaru, što omogućava atraktivan parter i čitavom konceptu daje na reprezentativnosti.

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu

3D prikaz idejnog rešenja budućeg Nacionalnog odbojkaškog trening centra na Novom Beogradu (Foto: Beobuild)

Za potrebe kompleksa je planirano da se izvede dodatno isključenje sa primarne saobraćajnice (Tošin bunar), kojim će se pristupati unutrašnjim komunikacijama i otvorenom parkingu sa 120 mesta. Unutrašnje saobraćajnice biće dvosmerne i omogućavaće direktan pristup trening prostoru, a u okviru parcele nalaziće se i poseban parking za autobuse.

Urbanistički projekat je izradio Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;