IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradnja obilaznice oko Svilajnca i tri nova mosta naredne godine

04.11.2021. | Z. Gligorijević | Novosti

Svojevrsna rak-rana Svilajnca, drumsko-železnički most na kojem prolazak vozova i teških kamiona otežava putnički saobraćaj, uskoro će postati samo ružna prošlost. Naredne godine će započeti izgradnja 12,5 kilometara obilaznice oko grada, mosta preko Velike Morave i još dva prelaza preko Resave. Pruga će i dalje ostati u funkciji, jer će je koristiti vozovi koji prevoze ugalj i kamen, a izmeštanjem regionalnog puta R-4 teški kamioni više neće prolaziti kroz grad.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vlada Srbije je ovakvu strategiju Svilajnčana proglasila za projekat od nacionalnog značaja, što znači da će biti rađen po ubrzanom postupku. S obzirom na to da će koštati najmanje 25 miliona evra, ovo je najveći investicioni zahvat u čitavoj okolini.

Investitor je JP Putevi Srbije, a posao bi trebalo da bude završen za dve i po do tri godine.

- Plansku dokumentaciju i idejni projekat uradili smo još 2010, ali Putevi Srbije smatraju da treba da se uradi takozvani poluautoput, sa dve plus dve trake. Krećemo iznova i planska dokumentacija će biti završena do marta naredne godineda. Iz budžeta smo za te namene već izdvojili tri i po miliona dinara - rekao je predsednik Opštine Predrag Milanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;