Gradnja obilaznice oko Svilajnca i tri nova mosta naredne godine

04.11.2021. | Z. Gligorijević | Novosti

Svojevrsna rak-rana Svilajnca, drumsko-železnički most na kojem prolazak vozova i teških kamiona otežava putnički saobraćaj, uskoro će postati samo ružna prošlost. Naredne godine će započeti izgradnja 12,5 kilometara obilaznice oko grada, mosta preko Velike Morave i još dva prelaza preko Resave. Pruga će i dalje ostati u funkciji, jer će je koristiti vozovi koji prevoze ugalj i kamen, a izmeštanjem regionalnog puta R-4 teški kamioni više neće prolaziti kroz grad.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vlada Srbije je ovakvu strategiju Svilajnčana proglasila za projekat od nacionalnog značaja, što znači da će biti rađen po ubrzanom postupku. S obzirom na to da će koštati najmanje 25 miliona evra, ovo je najveći investicioni zahvat u čitavoj okolini.

Investitor je JP Putevi Srbije, a posao bi trebalo da bude završen za dve i po do tri godine.

- Plansku dokumentaciju i idejni projekat uradili smo još 2010, ali Putevi Srbije smatraju da treba da se uradi takozvani poluautoput, sa dve plus dve trake. Krećemo iznova i planska dokumentacija će biti završena do marta naredne godineda. Iz budžeta smo za te namene već izdvojili tri i po miliona dinara - rekao je predsednik Opštine Predrag Milanović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je