IZOLACIJA-468X60-BANNER

Gradnja obilaznice oko Svilajnca i tri nova mosta naredne godine

04.11.2021. | Z. Gligorijević | Novosti

Svojevrsna rak-rana Svilajnca, drumsko-železnički most na kojem prolazak vozova i teških kamiona otežava putnički saobraćaj, uskoro će postati samo ružna prošlost. Naredne godine će započeti izgradnja 12,5 kilometara obilaznice oko grada, mosta preko Velike Morave i još dva prelaza preko Resave. Pruga će i dalje ostati u funkciji, jer će je koristiti vozovi koji prevoze ugalj i kamen, a izmeštanjem regionalnog puta R-4 teški kamioni više neće prolaziti kroz grad.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vlada Srbije je ovakvu strategiju Svilajnčana proglasila za projekat od nacionalnog značaja, što znači da će biti rađen po ubrzanom postupku. S obzirom na to da će koštati najmanje 25 miliona evra, ovo je najveći investicioni zahvat u čitavoj okolini.

Investitor je JP Putevi Srbije, a posao bi trebalo da bude završen za dve i po do tri godine.

- Plansku dokumentaciju i idejni projekat uradili smo još 2010, ali Putevi Srbije smatraju da treba da se uradi takozvani poluautoput, sa dve plus dve trake. Krećemo iznova i planska dokumentacija će biti završena do marta naredne godineda. Iz budžeta smo za te namene već izdvojili tri i po miliona dinara - rekao je predsednik Opštine Predrag Milanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;