IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Izgrađena saobraćajnica koju su stanovnici naselja Stepa Stepanović dugo čekali

01.11.2021. | Beoinfo

Izrađena je i otvorena za saobraćaj nova ulica dužine oko 130 metara, širine sedam metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom, čime je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja Stepe Stepanovića koji nisu imali direktnu vezu na saobraćajnicu Vojvode Stepe. Juče (31.10.2021) je zvanično puštena u promet čime je rasterećen pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi su izvedeni za samo 45 dana iako je rok za izgradnju 90 dana. Izvedeni su svi radovi osim radova na sadnji drvoreda, a koji će biti završeni tokom novembra. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Pušten je u saobraćaj i deo saobraćajnice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2 - spoljne magistralne tangente Borska - Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put.

- Na ovaj način raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačnu formu i pun saobraćajni profil, čime se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića. Ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja - ističe Vesić.

Izvedeno je oko 75 metara saobraćajnice, od čega je veći deo u profilu 2+2 saobraćajne trake, a ovaj deo saobraćajnice je i deo budućeg Sektora 3 Borske – Petlje Lasta koji će početi da se gradi sledeće godine.

Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

- Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi grad Beograd konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović što već godinama tražim. Kada se to dogodi moći ćemo da uredimo sada već zapuštena dečija igrališta i druge javne površine. Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić kako bismo do polovine naredne godine izgradili još jedan vrtić u ovom naselju. Beograd pobeđuje - istakao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
;