IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgrađena saobraćajnica koju su stanovnici naselja Stepa Stepanović dugo čekali

01.11.2021. | Beoinfo

Izrađena je i otvorena za saobraćaj nova ulica dužine oko 130 metara, širine sedam metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom, čime je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja Stepe Stepanovića koji nisu imali direktnu vezu na saobraćajnicu Vojvode Stepe. Juče (31.10.2021) je zvanično puštena u promet čime je rasterećen pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Radovi su izvedeni za samo 45 dana iako je rok za izgradnju 90 dana. Izvedeni su svi radovi osim radova na sadnji drvoreda, a koji će biti završeni tokom novembra. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Pušten je u saobraćaj i deo saobraćajnice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2 - spoljne magistralne tangente Borska - Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put.

- Na ovaj način raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačnu formu i pun saobraćajni profil, čime se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića. Ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja - ističe Vesić.

Izvedeno je oko 75 metara saobraćajnice, od čega je veći deo u profilu 2+2 saobraćajne trake, a ovaj deo saobraćajnice je i deo budućeg Sektora 3 Borske – Petlje Lasta koji će početi da se gradi sledeće godine.

Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

- Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi grad Beograd konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović što već godinama tražim. Kada se to dogodi moći ćemo da uredimo sada već zapuštena dečija igrališta i druge javne površine. Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić kako bismo do polovine naredne godine izgradili još jedan vrtić u ovom naselju. Beograd pobeđuje - istakao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;