INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

5 stvari po kojima se prepoznaju dobri produžni kablovi - MTG produžni kablovi

04.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Utičnice u zidu nisu dovoljne da podrže sve priključke potrošača. Rešenje je svakako produžni kabl.

Produžni kabl spada u elektromaterijal, a pošto je to roba koja se manje poznaje treba obratiti pažnju prilikom izbora. Iako na tržištu postoje različite ponude ovog proizvoda, pročitajte ovaj kratak vodič za kupovinu.

Produžni kabl

1. Kvalitetan priključni kabl

Mnogo faktora utiče na kvalitet priključnice. Verovatno najvažniji faktor je priključni kabl. Neproverenim poreklom kabla rizikujete da vam se uređaji pokvare. Loš kabl može da se zapali iako nije previše preopterećen snagom potrošača. Dobar kabl mora ima jako kvalitetnu i debelu izolaciju pojedinačnih provodnika. On poseduje kvalitetne finožičane bakarne provodnike koji su fleksibilni pri savijanju i utikač treba da im je nerastavni i uliven u kabl. Svaki kabl ima informaciju koliko opterećenje u vatima može da podnese kada mu se priključe potrošači.

2. Izdržljiv podsklop

Priključni kabl se montira u podsklop. Konstrukcija podsklopa je obično izrađena od PVC izdržljive plastike. PVC podsklop vam garantuje nezapaljivost do temperature 650 stepeni.

Postoje podsklopi od aluminijuma. Izrađeni su od čvrstog materijala koji je otporan na oštećenja i mehaničke udarce.

3. Sertifikovan proizvod

Da bi produžni kabl bio siguran za kupce mora proći ispitivanja. Ovlašćeni instituti garantuju za kvalitet proizvoda. Proizvođač će dobiti rezultate testiranja proizvoda. Institut će odoboriti neki proizvod ukoliko ne ugrožava bezbednost korisnika. To je kupcima garancija da kupuju ono što im prodavac prodaje.

Produžni kabl

4.Praktična primena

Preporučuju se dužine kabla od 5 do 10 metara. Produžni kabl od 10 metara bi bila uobičajena dužina, da ne morate da razmišljate o udaljenosti utičnice u zidu i uređaja koji se prikjučuju u produžni kabl.

Raspored utičnica pod uglom od 45 stepeni omogućuje bolje iskorišćen prostor podsklopa. Obratite pažnju i na prostor između dve utičnice. Priključni potrošači mogu imati veće telo. Na primer, nekim utikačima punjača ili adaptera treba više prostora da se priključe u produžni kabl.

Možda ćete želeti da pričvrstite produžni kabl na zid, a ne samo da ga ostavite nefiksiranog na podu. Zato je bolje da izaberete podsklop koji ima ove dve vrste montaže.

Mak Trade je domaći proizvođač produžnih kablova i zadovoljava sve navedene uslove koji garantuju korisniku bezbednost uređaja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;