IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zemun dobija novu železničku i drumsku infrastrukturu

12.08.2021. | Beoinfo

U sklopu izgradnje brze pruge od Beograda do Novog Sada i Subotice, na teritoriji gradske opštine Zemun gradi se nova železnička i drumska infrastruktura. Na deonici Beograd Centar – Stara Pazova projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar – Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U Zemunu će biti izgrađena dva nadvožnjaka u naseljima Zemun polje i Batajnica. Nadvožnjak u Zemun polju je armirano-betonski, dugačak 300 metara, visok 10 i širok oko 18 metara, dok je betonski nadvožnjak u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara. Nadvožnjaci će podići nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a sa izgradnjom pristupnih puteva ubrzava se protok saobraćaja.

Podvožnjak za teretni saobraćaj gradi se u Zemun polju i veza je sa novom saobraćajnicom koja je u izgradnji, dužine devet kilometara prema Ugrinovcima.

Nove zgrade sa pratećom infrastrukturom grade se na stanicama "Zemun" i "Batajnica". Takođe, Zemun će dobiti i dva nova uređena stajališta u naseljima Altina i Kamendin, dok će stajalište u Zemun polju biti kompletno rekonstruisano.

Svih pet stajališta imaju pothodnike za pešake i bicikliste, a duž pruge postavljeni su paneli i zaštitna ograda, dok je posebna pažnja posvećena i ozelenjavanju trase.

Projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte je dogovoren između Srbije, Kine i Mađarske u okviru globalne inicijative Kine "Pojas i put". Radove na trasi, pored kineskog konzorcijuma, izvode i domaće firme.

Planirano je da građevinski radovi na deonici Beograd – Novi Sad budu završeni do kraja 2021. godine, navedeno je u saopštenju iz Opštine Zemun.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...