INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Zemun dobija novu železničku i drumsku infrastrukturu

12.08.2021. | Beoinfo

U sklopu izgradnje brze pruge od Beograda do Novog Sada i Subotice, na teritoriji gradske opštine Zemun gradi se nova železnička i drumska infrastruktura. Na deonici Beograd Centar – Stara Pazova projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture sa podizanjem brzine na deonici Beograd Centar – Batajnica do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove do 200 kilometara na sat.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U Zemunu će biti izgrađena dva nadvožnjaka u naseljima Zemun polje i Batajnica. Nadvožnjak u Zemun polju je armirano-betonski, dugačak 300 metara, visok 10 i širok oko 18 metara, dok je betonski nadvožnjak u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara. Nadvožnjaci će podići nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a sa izgradnjom pristupnih puteva ubrzava se protok saobraćaja.

Podvožnjak za teretni saobraćaj gradi se u Zemun polju i veza je sa novom saobraćajnicom koja je u izgradnji, dužine devet kilometara prema Ugrinovcima.

Nove zgrade sa pratećom infrastrukturom grade se na stanicama "Zemun" i "Batajnica". Takođe, Zemun će dobiti i dva nova uređena stajališta u naseljima Altina i Kamendin, dok će stajalište u Zemun polju biti kompletno rekonstruisano.

Svih pet stajališta imaju pothodnike za pešake i bicikliste, a duž pruge postavljeni su paneli i zaštitna ograda, dok je posebna pažnja posvećena i ozelenjavanju trase.

Projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte je dogovoren između Srbije, Kine i Mađarske u okviru globalne inicijative Kine "Pojas i put". Radove na trasi, pored kineskog konzorcijuma, izvode i domaće firme.

Planirano je da građevinski radovi na deonici Beograd – Novi Sad budu završeni do kraja 2021. godine, navedeno je u saopštenju iz Opštine Zemun.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;