IZOLACIJA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija podzemnih prolaza u Beogradu

08.07.2021. | A. V. V. | Novosti

Radovi na rekonstrukciji podzemnih prolaza u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma i dalje traju, iako su gradski čelnici još u aprilu najavili da će poslovi biti privedeni kraju za mesec i po dana. Novi rok za završetak svih poslova na obnovi ovog pothodnika planiran je za kraj jula, a nadležni za avgust očekuju početak radova na obnovi prolaza na Terazijama kod hotela "Balkan".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako su za Novosti rekli u JKP Beograd-put, u podzemnom prolazu u Bulevaru vojvode Mišića trenutno se izvode radovi na sanaciji konstrukcije nadstrešnica sa zamenom obloge, a kako su precizirali, urađeno je pet od ukupno šest nadstrešnica.

- Radovi na poslednjoj nadstrešnici upravo počinju. Osim ovoga, u ovom prolazu su predviđeni i izvedeni sledeći radovi: sanacija i obnova zidnih i plafonskih obloga, sanacija stepenišnih gazišta, rekonstrukcija instalacije rasvete sa zamenom rasvetnih tela i sanacija slivničkih rešetki - navode u ovom preduzeću.

Do kraja jula, kada je predviđen završetak poslova, majstorima preostaje da stare i neispravne platforme za osobe sa invaliditetom zamene novim i da očiste grafite sa zidova prolaza.

Kako podsećaju u ovom preduzeću, ugovorom o javno-privatnom partnertstvu sa elementima koncesije predviđeni su radovi u sedam podzemnih prolaza u prestonici.

- U dva pothodnika na Novom Beogradu u Jurija Gagarina u Bloku 44 i u Bulevaru Mihajla Pupina kod Ušća radovi su završeni, osim ugradnje koso podiznih platformi za osobe sa invaliditetom, što se takođe očekuje u kratkom roku - najavljuju nadležni.

- Osim nabrojanih, izvodiće se radovi u prolazima u Nušićevoj ulici, kod Palate "Albanija", na Terazijama kod hotela "Balkan" i u prolazu kod Igumanove palate.

A prema trenutnim planovima, kako tvrde nadležni iz ovog gradskog preduzeća, i u zavisnosti od dobijanja potrebnih saglasnosti, očekuje se da se u avgustu započne sa radovima u prolazu na Terazijama kod hotela "Balkan".

Iako su podzemni prolazi kod Ušća i u Ulici Jurija Gagarina nedavno rekonstruisani, nesavesnim građanima nije trebalo mnogo vremena da svežim sprejevima išaraju okrečene zidove. Šareni natpisi pojavili su se u pothodnicima samo dan posle završenih radova, a nemarni građani i narednim danima su nastavili da šaraju unutar ovih poteza, i pored upornog čišćenja nadležnih ekipa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;