INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija podzemnih prolaza u Beogradu

08.07.2021. | A. V. V. | Novosti

Radovi na rekonstrukciji podzemnih prolaza u Bulevaru vojvode Mišića kod Beogradskog sajma i dalje traju, iako su gradski čelnici još u aprilu najavili da će poslovi biti privedeni kraju za mesec i po dana. Novi rok za završetak svih poslova na obnovi ovog pothodnika planiran je za kraj jula, a nadležni za avgust očekuju početak radova na obnovi prolaza na Terazijama kod hotela "Balkan".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako su za Novosti rekli u JKP Beograd-put, u podzemnom prolazu u Bulevaru vojvode Mišića trenutno se izvode radovi na sanaciji konstrukcije nadstrešnica sa zamenom obloge, a kako su precizirali, urađeno je pet od ukupno šest nadstrešnica.

- Radovi na poslednjoj nadstrešnici upravo počinju. Osim ovoga, u ovom prolazu su predviđeni i izvedeni sledeći radovi: sanacija i obnova zidnih i plafonskih obloga, sanacija stepenišnih gazišta, rekonstrukcija instalacije rasvete sa zamenom rasvetnih tela i sanacija slivničkih rešetki - navode u ovom preduzeću.

Do kraja jula, kada je predviđen završetak poslova, majstorima preostaje da stare i neispravne platforme za osobe sa invaliditetom zamene novim i da očiste grafite sa zidova prolaza.

Kako podsećaju u ovom preduzeću, ugovorom o javno-privatnom partnertstvu sa elementima koncesije predviđeni su radovi u sedam podzemnih prolaza u prestonici.

- U dva pothodnika na Novom Beogradu u Jurija Gagarina u Bloku 44 i u Bulevaru Mihajla Pupina kod Ušća radovi su završeni, osim ugradnje koso podiznih platformi za osobe sa invaliditetom, što se takođe očekuje u kratkom roku - najavljuju nadležni.

- Osim nabrojanih, izvodiće se radovi u prolazima u Nušićevoj ulici, kod Palate "Albanija", na Terazijama kod hotela "Balkan" i u prolazu kod Igumanove palate.

A prema trenutnim planovima, kako tvrde nadležni iz ovog gradskog preduzeća, i u zavisnosti od dobijanja potrebnih saglasnosti, očekuje se da se u avgustu započne sa radovima u prolazu na Terazijama kod hotela "Balkan".

Iako su podzemni prolazi kod Ušća i u Ulici Jurija Gagarina nedavno rekonstruisani, nesavesnim građanima nije trebalo mnogo vremena da svežim sprejevima išaraju okrečene zidove. Šareni natpisi pojavili su se u pothodnicima samo dan posle završenih radova, a nemarni građani i narednim danima su nastavili da šaraju unutar ovih poteza, i pored upornog čišćenja nadležnih ekipa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;