INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja aerodroma Rosulje u Kruševcu

29.06.2021. | RTS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji poletno-sletnih staza, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu Rosulje u Kruševcu. Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ministar Tomislav Momirović je istakao da lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

- Izgradnjom aerodroma Rosulje i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija - rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, sada se dobija dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok će se izgradnjom novog aerodroma Rosulje omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima i kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Dodao je da se projektom razvoja ovog aerodroma, kao i drugih aerodroma širom Srbije, posebna pažnja posvećuje ulaganju u manje aerodorome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u našoj zemlji.

Posetu Kruševcu, Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

Dodao je da se radovi na Moravskom koridoru odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100 posto, dok je na sektoru 2 ekspropisano 90 posto zemljišta.

- Neverovatan je osećaj kada dođem na Moravski koridor i kada pomislim da ćemo ovim najsavremenijim auto-putem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo auto-put Beograd - Niš sa auto-putem "Miloš Veliki" - istok i zapad Srbije - zaključio je ministar Momirović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;