IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgradnja aerodroma Rosulje u Kruševcu

29.06.2021. | RTS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji poletno-sletnih staza, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu Rosulje u Kruševcu. Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ministar Tomislav Momirović je istakao da lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

- Izgradnjom aerodroma Rosulje i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija - rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, sada se dobija dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok će se izgradnjom novog aerodroma Rosulje omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima i kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Dodao je da se projektom razvoja ovog aerodroma, kao i drugih aerodroma širom Srbije, posebna pažnja posvećuje ulaganju u manje aerodorome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u našoj zemlji.

Posetu Kruševcu, Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

Dodao je da se radovi na Moravskom koridoru odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100 posto, dok je na sektoru 2 ekspropisano 90 posto zemljišta.

- Neverovatan je osećaj kada dođem na Moravski koridor i kada pomislim da ćemo ovim najsavremenijim auto-putem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo auto-put Beograd - Niš sa auto-putem "Miloš Veliki" - istok i zapad Srbije - zaključio je ministar Momirović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!