INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na jednoj od najtežih deonica auto-puta koji se gradi u Srbiji probijen tunel

14.06.2021. | B92

Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju. Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki. Radnike na izgradnji deonice obišao je ministar Tomislav Momirović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani, radi se u dve smene po deset sati dnevno i nema stajanja. Ne pravimo nikakve kompromise i ne kalkulišemo kad je u pitanju dinamika radova. Građani su previše čekali, o ovom auto-putu priča se punih pedeset godina, a tek poslednjih se zaista na tome i radi - rekao je Tomislav Momirović.

Deonica auto-puta od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela.

- Počinju letnji odmori, već se stvaraju saobraćajne gužve na naplatnoj rampi u Preljini kao i na obilaznici oko Čačka. To će za sve nas uskoro biti prošlost. Izvođenje radova na trasi teče predviđenom dinamikom. Nemamo nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Svi su na terenima, i to širom Srbije. Završetak ove deonice rasteretiće dodatno Ibarsku magistralu, koja je odavno trebalo da bude lokalni put. Smanjiće se broj saobraćajnih nezgoda, koja sada ne iznenađuju jer je frekfencija saobraćaja i broj vozila na našim putevima ogroman - dodao je Momirović.

On je dodao da će auto-putevi uskoro biti osnovna komunikaciona veza između svih delova države.

- Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe, Srbija više neće biti ista zemlja - zaključio je Momirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;