IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Uskoro završetak radova u okviru treće faze izgradnje obilaznice oko Zrenjanina

10.06.2021. | B. G. | Novosti

Radovi na završetku treće faze obilaznice oko Zrenjanina, koja je od najvažnijih investicija, biće uskoro nastavljeni, nakon okončane javne nabavka za izmeštanje stubova dalekovoda koji su oneomogućavali gradnju velikog kružnog toka kod Prvomajske ulice. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je do sada završene radove i sa izvođačima razgovarao o daljoj dinamici i obimu radova.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Radovi na izmeštanju stubova dalekovoda treba da počnu u narednih mesec dana, a dok se to ne odradi nema nastavka gradnje obilaznice, koja je za Zrenjanin izuzetno važna  - kaže Santovac, uz napomenu da je potrebno 45 do 60 dana da radovi budu gotovi, a izmeštanjem teškog saobraćaja iz gradskog jezgra značajno će biti unapređena bezbednost saobraćaja, smanjeno oštećenje gradskih ulica i imovina građana. 

Treća faza gradnje, obuhvata radove na deonici dugoj 3,7 kilometara, od lokalnog puta Zrenjanin-Mihajlovo do magistralnog državnog puta  Zrenjanin-Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja, a jedini zastoj je kod ukrštanja sa Prvomajskom ulicom, gde je predviđen kružni tok, koji će biti izgrađen nakon izmeštanja delekovoda. 

Zamenik gradonačelnika svestan je problema prolaska teških kamiona kroz grad i nedaća koje imaju stanovnici ulica Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Mihajlovačkog druma, Prvomajske, 6. maja, Principove, Miletićeve i još nekih, jer im danonoćno šleperi prolaze pored kuća.

- Kad završimo obilaznicu, teški kamioni više neće ulaziti u grad, neće habati gradske ulice, a novac koji smo trošili da popravljamo oštećenja, usmerićemo na druge projekte od značaja za građane - dodaje Santovac.

Izgradnja obilaznice u vrednosti 1,5 milijardu dinara realizuje se u četiri faze, a od ukupno 14,5, do sada je u potpunosti završeno i već je u upotrebi 7,2  kilometara obilaznice. Izgrađen je most preko Begeja, a prolestos i kružni tok na Temišvarskom drumu i omogućen prilaz mostu. Treća faza u vrednosti 450 miliona dinara privodi se kraju, a četvrta faza obuhvata radove od Temišvarskog druma do industrijske zone Jugoistok, gde je predviđena kružna raskrsnica na Lazarevačkom drumu, nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propust preko Aleksandrovačkog kanala. 

- Eksproprijacija zemljišta je urađena uz obezbeđene lokacijske uslove, a do kraja jeseni očekujemo i građevinsku dozvolu za četvrti krak obilaznice - naglasio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;