Izgradnja novog gradskog trga u Leskovcu kasni već pola godine

08.06.2021. | I. Mitić | Novosti

NI posle šestomesečnog kašnjenja, nema pomaka u izgradnji novog centralnog trga u Leskovcu, pa raste nezadovoljstvo ne samo među građanima koji kruže oko ograđenog gradilišta, već i kod čelnika lokalne samouprave. Reagovao je i JP Urbanizam i izgradnja, kojem je poveren nadzor nad radovima koji se tek sporadično odvijaju.

Leskovac će krajem 2020. godine dobiti novi centralni trg (Foto: JP Urbanizam i izgradnja)

U Gradu kažu da lazarevačkoj firmi Bauwesen konstantno ukazuju na probleme, ali ni na jedan od takvih dopisa nije stigao čak ni odgovor, što ocenjuju kao - neprimereno.

Podsetimo, i izgradnja novog trga u Leskovcu je počela u novembru 2019, a rok za završetak posla je bio godinu dana. Nažalost, posle šestomesečnog kašnjenja, urađeno je tek oko 37 odsto planiranog posla vrednog gotovo 223 miliona dinara.

- Neophodno je da obezbedite kontinuirano i pravovremeno finansijsko ulaganje i reagovanje u nabavci materijala i opreme, sa ujednačenom dinamikom kvalitetnog izvođenja radova, a sve sa ciljem podizanja slike i renomea gradilišta i što skorijeg završetka radova - poruke su koje Leskovčani šalju preduzeću u Lazarevcu. U dopisu se naglašava i da je, imajući u vidu dinamiku izvođenja, teško predvideti konačan završetak radova.

Leskovac, pritom, ovaj projekat finansira kreditnim sredstvima, a izvođaču na vreme isplaćuje sve izvedene radove. Bauwesenu zbog kašnjenja, preti i maksimalna kazna od pet odsto vrednosti ugovorenog posla. Ukupan iznos, kako je više puta naglašeno, neće biti isplaćen dok se radovi ne završe, a nadzorni organi ne potvrde ugovoreni kvalitet.

Centralni trg u Leskovcu će na oko 8.600 kvadrata imati pozornicu, parternu fontanu, osnovu za pilon, urbani mobilijar i osvetljenje, te zelene površine sa drvoredima.

Ugrađuje se 7.700 kvadrata granitnih i više od 1.400 kvadrata behaton ploča, a deo posla je i uređenje 2.700 kvadratnih metara trotoara u Bulevaru oslobođenja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...