PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Izgradnja novog gradskog trga u Leskovcu kasni već pola godine

08.06.2021. | I. Mitić | Novosti

NI posle šestomesečnog kašnjenja, nema pomaka u izgradnji novog centralnog trga u Leskovcu, pa raste nezadovoljstvo ne samo među građanima koji kruže oko ograđenog gradilišta, već i kod čelnika lokalne samouprave. Reagovao je i JP Urbanizam i izgradnja, kojem je poveren nadzor nad radovima koji se tek sporadično odvijaju.

Leskovac će krajem 2020. godine dobiti novi centralni trg (Foto: JP Urbanizam i izgradnja)

U Gradu kažu da lazarevačkoj firmi Bauwesen konstantno ukazuju na probleme, ali ni na jedan od takvih dopisa nije stigao čak ni odgovor, što ocenjuju kao - neprimereno.

Podsetimo, i izgradnja novog trga u Leskovcu je počela u novembru 2019, a rok za završetak posla je bio godinu dana. Nažalost, posle šestomesečnog kašnjenja, urađeno je tek oko 37 odsto planiranog posla vrednog gotovo 223 miliona dinara.

- Neophodno je da obezbedite kontinuirano i pravovremeno finansijsko ulaganje i reagovanje u nabavci materijala i opreme, sa ujednačenom dinamikom kvalitetnog izvođenja radova, a sve sa ciljem podizanja slike i renomea gradilišta i što skorijeg završetka radova - poruke su koje Leskovčani šalju preduzeću u Lazarevcu. U dopisu se naglašava i da je, imajući u vidu dinamiku izvođenja, teško predvideti konačan završetak radova.

Leskovac, pritom, ovaj projekat finansira kreditnim sredstvima, a izvođaču na vreme isplaćuje sve izvedene radove. Bauwesenu zbog kašnjenja, preti i maksimalna kazna od pet odsto vrednosti ugovorenog posla. Ukupan iznos, kako je više puta naglašeno, neće biti isplaćen dok se radovi ne završe, a nadzorni organi ne potvrde ugovoreni kvalitet.

Centralni trg u Leskovcu će na oko 8.600 kvadrata imati pozornicu, parternu fontanu, osnovu za pilon, urbani mobilijar i osvetljenje, te zelene površine sa drvoredima.

Ugrađuje se 7.700 kvadrata granitnih i više od 1.400 kvadrata behaton ploča, a deo posla je i uređenje 2.700 kvadratnih metara trotoara u Bulevaru oslobođenja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;