IZOLACIJA-468X60-BANNER

Završen put Boljevci – Obrenovac

07.06.2021. | Beoinfo

Grad Beograd je završio izgradnju državnog puta Boljevci – Obrenovac, vrednosti 151 milion dinara i dužine 7,3 kilometra izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Gradi se obilaznica oko Beograda, auto-putevi i druge važne saobraćajnice, ali se ne zaboravlja ni manje puteve, koji ne spadaju u prvu kategoriju, kao što je ovaj koji povezuje Surčin i Obrenovac. Ovaj put je posebno značajan za đake iz Surčina  koji pohađaju obrenovačke srednje škole - rekao je Vesić. 

On je dodao da je grad Beograd uredio trg u naselju Boljevci, a da se sada uređuju trgovi u Dobanovcima i Jakovu. 

- Završili smo rekonstrukciju vrtića u centru Surčina za 300 mališana kao i u Boljevcima za oko 100 najmlađih, izgradili fiskulturne sale u Bečmenu i Boljevicma, radimo ambulantu u Petrovčiću, uredili smo sale u domovima kulture u Dobanovcima, Boljevcima i Jakovu, a narednih dana raspisuje se tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima. Na kraju, Surčin brzo dobija još jednu fabriku za preradu hrane - rekao je Vesić. 

Dodao je da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Miljakovac u gradskoj opštini Rakovica, vrednosti od oko 110 miliona dinara”. 

- Gradimo više od pet kilometara kanalizacije samo u prvoj fazi koju sam obećao građanima prošle godine kada smo razgovarali o problemima naselja. Pored toga, pre nekoliko meseci, određen je izvođač koji će da projektuje i izgradi novi vrtić u ovom naselju, jedan od onih iz projekta grada "25 vrtića za tri godine" - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je podsetio da je istovremeno počela izgradnja prve faze sekundarne kanalizacione mreže u naselju Međulužje u gradskoj opštini Mladenovac dužine pet kilometara.  

- Kada završimo ovu kanalizaciju ona će biti priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda koje ovih dana završavamo i u kome će se prerađivati otpadne vode kako bi se u čistom obliku vraćale u prirodu. Za drugu fazu sekundarne kanalizacije u Međulužju dužine 2,5 kilometara tender raspisujemo do kraja juna i radovi počinju na jesen - rekao je Vesić. 

On je precizirao da je ukupna vrednost svih radova u naselju Međulužje preko 180 miliona dinara kao i da će se i u Mladenovcu izgraditi novi vrtić, jedan od onih iz projekta grada "25 vrtića za tri godine".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;