INFONET-468X60-BANNER

Auto-put dug 110 kilometara od "istorijskog značaja"

04.06.2021. | Tanjug

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je juče (03.06.2021) sa delegacijom kompanije Shandong high-speed group koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan. Oni su razgovarali o projektu izgradnje auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima za buduću saradnju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mirović je u razgovoru istakao da Pokrajinska vlada radi na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta u dužini od 110 kilometara, te da očekuje da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na prvoj deonici - od Beograda do Zrenjanina.

- Ovaj projekat je za nas od istorijskog značaja. Želimo da budemo partneri i da zajedno radimo na ovom važnom poslu, kako bismo što pre izgradili ovaj auto-put koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju cele naše zemlje - rekao je Mirović.

Meng Jan je pohvalio dosadašnju punu podršku Pokrajinske vlade u realizaciji tog projekta, ocenivši da se zahvaljujući tome i dobroj saradnji predsednika Srbije, Vlade i pokrajinske administracije stiču uslovi da radovi na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina počnu u oktobru.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima zajedničkog rada na drugim projektima, pre svega u oblasti putne infrastrukture, kao i za uspostavljanje saradnje u poljoprivredi, za šta je kineska delegacija u ime firmi iz oblasti Shandong koje se time bave, iskazala posebno interesovanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;