Gradi se saobraćajnica preko brze pruge u Batajnici

29.03.2021. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišao je u subotu (27.03.2021) radove na izgradnji saobraćajnice preko brze pruge u Batajnici.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Pojavio se problem s postojećim pružnim prelazom, koji građani više ne mogu da koriste na način na koji su ga koristili decenijama, jer uopšte nije bezbedan. Doneli smo odluku kao Grad, a Ministarstvo je uradilo projekte, odnosno CIP, i izdvojili preko šest miliona evra kako bismo uradili pružni prelaz. Sa radovima smo počeli i završićemo ih do kraja godine, a pre nego što pruga bude puštena, ovaj prelaz će biti izgrađen i povezaće Šangaj i Batajnicu. Građani će moći da prelaze na bezbedan način i imaće i pešačku i biciklističku stazu, kao i liftove - rekao je Vesić.

Uradiće se i pristupne saobraćajnice do Majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnog puta, Šangajske i Branka Živkovića. Takođe, radi se i devet kilometara puta Zemun polje - Ugrinovci, koji ljudima treba da obezbedi paralelnu vezu i na taj način reši veliki deo saobraćajnih problema. Najvažniji saobraćajni problem jeste petlja Batajnica, odnosno izlazak na auto-put, što rade Putevi Srbije, odnosno resorno ministarstvo, dodao je Vesić. 

Vesić je naglasio da se trenutno pregovara sa Evropskom unijom da se obezbedi oko 180 miliona evra. 

- Završili smo projektovanje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, što nam omogućava da se u Batajnici, uključujući i Ugrinovce, Šangaj i čitav Surčin, reši problem kanalizacije. Svaki dan kontrolisaćemo napredak radova, jer je ovo ključna stvar za Batajnicu i Šangaj kako bi ljudi mogli da koriste brzu prugu i da žive mnogo bolje nego do sada - kazao je Vesić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da će se ovim investicijama podići kvalitet života svim ljudima, a naročito ovog dela Beograda. Zahvaljujući brzoj pruzi, nadvožnjaku i rekonstrukciji ulica, nekretnine u ovom kraju će dobiti na značaju i na ceni. Pruga se neće pustiti u rad dok se ne završi nadvožnjak.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...