INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se saobraćajnica preko brze pruge u Batajnici

29.03.2021. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem obišao je u subotu (27.03.2021) radove na izgradnji saobraćajnice preko brze pruge u Batajnici.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Pojavio se problem s postojećim pružnim prelazom, koji građani više ne mogu da koriste na način na koji su ga koristili decenijama, jer uopšte nije bezbedan. Doneli smo odluku kao Grad, a Ministarstvo je uradilo projekte, odnosno CIP, i izdvojili preko šest miliona evra kako bismo uradili pružni prelaz. Sa radovima smo počeli i završićemo ih do kraja godine, a pre nego što pruga bude puštena, ovaj prelaz će biti izgrađen i povezaće Šangaj i Batajnicu. Građani će moći da prelaze na bezbedan način i imaće i pešačku i biciklističku stazu, kao i liftove - rekao je Vesić.

Uradiće se i pristupne saobraćajnice do Majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, državnog puta, Šangajske i Branka Živkovića. Takođe, radi se i devet kilometara puta Zemun polje - Ugrinovci, koji ljudima treba da obezbedi paralelnu vezu i na taj način reši veliki deo saobraćajnih problema. Najvažniji saobraćajni problem jeste petlja Batajnica, odnosno izlazak na auto-put, što rade Putevi Srbije, odnosno resorno ministarstvo, dodao je Vesić. 

Vesić je naglasio da se trenutno pregovara sa Evropskom unijom da se obezbedi oko 180 miliona evra. 

- Završili smo projektovanje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, što nam omogućava da se u Batajnici, uključujući i Ugrinovce, Šangaj i čitav Surčin, reši problem kanalizacije. Svaki dan kontrolisaćemo napredak radova, jer je ovo ključna stvar za Batajnicu i Šangaj kako bi ljudi mogli da koriste brzu prugu i da žive mnogo bolje nego do sada - kazao je Vesić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da će se ovim investicijama podići kvalitet života svim ljudima, a naročito ovog dela Beograda. Zahvaljujući brzoj pruzi, nadvožnjaku i rekonstrukciji ulica, nekretnine u ovom kraju će dobiti na značaju i na ceni. Pruga se neće pustiti u rad dok se ne završi nadvožnjak.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;