INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak radova na Savskom trgu u januaru

24.12.2020. | Beoinfo

Prostorom na Savskom trgu dominiraće spomenik Stefanu Nemanji i renovirana zgrada Železničke stanice. Ispod će se nalaziti crpna stanica, važan infrastrukturni projekat. Ovo je izjavio gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Prva prilikom posete i dodao da će Savski trg biti završen u januaru.

Budući izgled Savskog trga (foto: Fenwick Iribarren Architects)

- U pitanju je jedna od najsavremenijih crpnih stanica. Ogromna količina otpadnih voda, kišnica i fekalne vode će se na ovaj način skupljati i dalje upućivati prema fabrici otpadnih voda u Velikom selu. Na Novom Beogradu ćemo imati novu crpnu stanicu, koja će vodu takođe usmeravati ka Velikom selu - pojasnio je Radojičić i dodao da Beograd ima ideju i strategiju za rešavanje problema koji godinama nije rešavan.

Prema njegovim rečima, na ovaj način se rešava decenijski problem u gradu, koji se tiče osnovnog kvaliteta života sugrađana, pri čemu je osnovna vizija razvoj naše prestonice. 

Gradonačelnik Radojičić dodaje i da je Stefan Nemanja obeležio našu istoriju, ostavio Đurđeve stupove, Hilandar i Studenicu, a spomenikom na Savskom trgu mu na ovaj način zahvaljujemo.

- Savski trg će imati 20.000 metara kvadratnih. Vizija je i da Trg Slavija bude savremeni trg, poput Tajms skvera, tu je i Trg republike, kao i nova zgrada Filharmonije koja će se nalaziti na Novom Beogradu, i to u centru novog umetničkog trga. Sve ove četiri tačke činiće novu celinu Beograda. Trudimo se da očuvamo istorijsko-kulturni ambijent, ali i razvijamo moderan grad, a to je Beograd na vodi. Imaćemo i Linijski park koji će povezivati Beograd prema Pančevačkom mostu, a u perspektivi preko Sajma stižemo i do Ade - naglasio je gradonačelnik.

Važna je vizija grada, zaključio je Radojičić i dodao da je bitno postaviti zdrave osnove i tako narednih godina razvijati grad.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;