INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U subotičkom naselju u planu izgradnja zatvora

02.11.2020. | A. K. | eKapija

Nacrt Plana detaljne regulacije za deo prostora izmedu postojeće i planirane trase železnicke pruge Beograd - Subotica u Aleksandrovu nalazi se na javnom uvidu do 10. novembra. Naručilac je Grad Subotica, investitor Ministartsvo pravde Srbije, a nosilac izrade Sekretarijat za građevinarstvo. Obrađivač plana je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. Planom je obuhvaćen prostor od cca 26,92ha.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Osnovni ciljevi izrade plana detaljne regulacije su između ostalog stvaranje planskog osnova odnosno izrada sprovedbenog dokumenta za realizaciju zatvorskog kompleksa i proizvodno komercijalnih sadržaja, utvrđivanje površina javne namene za definisanje novih ulica i korekciju regulacije postojećih ulica, rešavanje problematike stacioniranog saobraćaja odnosno utvrđivanje potrebnih parking prostora, rekonstrukcija i dogradnja postojeće komunalne infrasrukture.

U Bloku 1 planirana je izgradnja zatvorskog objekta sa pratećim sadržajem. Zatvorski kompleks će činiti izgradnju svih potrebnih objekata kao i pratećeg sadržaja i uređenja kompleksa (parking prostori, zelene površine, kolski i pešački saobraćaj).

Planskim rešenjem za komplekse zatvora rezervisan je prostor od 10,98ha.

U Bloku 3 mogu se obavljati sve delatnosti iz oblasti proizvodnje i komercijalnih funkcija, sem onih koje bi imale štetan uticaj na životnu sredinu.

Zona je namenjena prvenstveno za izgradnju većih poslovnih kompleksa, iako je dozvoljena izgradnja manjih kompleksa.

Planskim rešenjem oformljene su dve nove ulice preko postojećih nekaregorisanih puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;