PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora

06.10.2020. | Tanjug

Vlada Srbije i kineska kompanija CRBC potpisali su danas (06.10.2020) Ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, čija je ukupna vrednost 606 miliona evra. Ugovor su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i direktor kompanije Džan Sjao Jen, a svečanostii u Predsedništvu Srbije prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Cen Bo.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Fruškogorski koridor biće brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti auto-puteve ka Šidu i Subotici.

Fruškogorski koridor biće izgrađen u rekordnom roku, do 15. marta 2024. godine, izjavio je Vučić. Dodao je i da će Fruškogorski koridor biti veoma značajan ne samo za Novosađane, već i za građane iz svih delova Bačke i Srema i skratiće im put ka zapadu Srbije i zapadnim zemljama. Takođe je naglasio da će u okviru brze saobraćajnice biti izgrađen i most na Dunavu kod Kovilja od 1,8 kilometara i tunel Iriški venac od čak 3,5 kilometara.

- CRBC će se truditi da u ugovorenom roku i kvalitetu završi projekat. CRBC je prva kineska kompanija koja je došla na tržište Srbije i voljni smo da radimo još više sa domaćim kompanijama, tako da želimo da poboljšamo i našu kompaniju, ali time i lokalne srpske kompanije. Nadam se da će još više kineskih kompanija doći u Srbiju, da ovde radi - rekao je direktor CRBC Džan Fan Jen.

Fruškorogski koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra.

Pošto neće imati zaustavne trake, taj put će se voditi kao brza saobraćajnica, a ne kao auto-put.

Koridor će povezati tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig. U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji.

Put se nadovezuje na pravac Ruma - Šabac - Loznica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;