INFONET-468X60-BANNER

Gradi se pristup privrednim zonama gde će se nalaziti nove fabrike

14.07.2020. | Beoinfo

Gradi se saobraćajnica C39 u Privrednoj zoni "Auto-put" na Novom Beogradu, čijom izgradnjom će da se omogući pristup privrednim i komercijalnim sadržajima u ovom delu privredne zone. Radove na izgradnji su obišli zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema rečima Gorana Vesića, izgradnja ove ulice je veoma značajna jer će omogućiti da se auto-putem pristupi Privrednoj zoni, a poznato je da su za razvoj Beograda važna upravo nova radna mesta koja će se ovde sigurno otvoriti.

– Ova saobraćajnica duga je 605 metara, imaće širinu 21 metar, a ispod nje se radi kompletna kišna i fekalna kanalizacija. Osim toga, biće zasađeno 80 stabala, imaće i oko 44 ara travnatih površina, kao i 18 stubova javnog osvetljenja. Izgradnjom saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom biće opremljen deo privredne zone u kojoj je nekoliko investitora već kupilo zamljište na licitacijama koje je organizovao Grad Beograd, a realizovala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. To će opet biti uslov da se ovde izgrade privredni objekti koji će zapošljavati više stotina ljudi i na taj način omogućavati da se naš grad bolje razvija – istakao je Vesić.

On je najavio da će se u budućnosti raditi saobraćajnica S40 koja će omogućiti pristup i drugim lokacijama koje su planirane za prodaju, a zatim i ulica koja vodi ka Veletržnici. Na taj način će ovaj kraj biti potpuno saobraćajno i infrastrukturno opremljen, jer ovde će se u nekoj budućnosti nalaziti kvantaška pijaca koja će biti premeštena iz Bloka 42.

– U  ovom trenutku za Beograd je najvažnije da se "osvoje" različite zone koje se nalaze po obodima grada kako bi se gradile fabrike, te na taj način obezbedila nova radna mesta. Nije realno da se fabrike grade u centru grada i zato realizacijom ovakvih projekata omogućavamo da ovde dođu investicije vredne stotine miliona evra – naglasio je Vesić.

 

Komentari: 1

Zvonko 14.07.2020 20.25.56

Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne kvantaška pijaca.

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;