INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Rešenje za usko grlo na Voždovcu

22.06.2020. | Beobuild

Raspisivanjem izvođačkog tendera pokrenute su pripreme za proširenje saobraćajnice koja povezuje Trošarinu sa Borskom ulicom na Banjici. Izvođenjem ovih radova biće rešeno jedno od mnogobrojnih beogradskih uskih grla, projekti u čijoj realizaciji najveći problem uvek predstavljaju imovinsko pravni odnosi. Tako je bilo i sa ovim projektom, koji je posle dugog rešavanja imovinskog čvora, konačno ušao u poslednju fazu, odnosno u izbor glavnog izvođača. Saobraćajnica koja se proteže od Trošarine do pijace na Banjici i u nastavku raskrsnice sa Borskom ulicom, dugačka je 850 metara a biće proširena na profil 2+2 trake sa razdelnim ostrvom.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Prostor na kome će se širiti buduća saobraćajnica je delimično izgrađen, posebno u delu poteza od Trošarine do raskrsnice sa Bulevarom Oslobođenja, odnosno Ulice Save Maškovića, pa će pripreme za izgradnju podrazumevati rušenje više objekata na trasi. Sama raskrsnica Bulevara Oslobođenja, Crnotravske i Ulice Save Maškovica, projektom je planirana kao kružni tok, što je isto značajno unapređenje za protok saobraćaja u ovom delu. Crnotravska ulica na Banjici biće širena na neizgrađenoj strani, a izgradnja nove saobraćajnice podrazumeva uklanjanje dela uličnog drvoreda i novu regulaciju raskrsnice sa Borskom ulicom.

Radovi će pored izgradnje nove saobraćajnice obuhvatiti zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujuci kanalizaciju, vodovod i elektrovodove. Biće izgrađena potpuno nova kablovska kanalizacija i postavljeno novo LED ulično osvetljenje temperature boje 3900K-4300K (neutralnobela). U Crnotravskoj ulici biće rađena i kompletna rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

 

Komentari: 1

Darko 22.06.2020 13.24.46

Težište gužve će se preneti na raskrsnicu Kružnog puta i Vojvode Stepe. Potrebno je da se uradi i deo bar do Bulevara Peke Dapčevića ako ne može skroz do Braće Jerković ulice.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;