INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rešenje za usko grlo na Voždovcu

22.06.2020. | Beobuild

Raspisivanjem izvođačkog tendera pokrenute su pripreme za proširenje saobraćajnice koja povezuje Trošarinu sa Borskom ulicom na Banjici. Izvođenjem ovih radova biće rešeno jedno od mnogobrojnih beogradskih uskih grla, projekti u čijoj realizaciji najveći problem uvek predstavljaju imovinsko pravni odnosi. Tako je bilo i sa ovim projektom, koji je posle dugog rešavanja imovinskog čvora, konačno ušao u poslednju fazu, odnosno u izbor glavnog izvođača. Saobraćajnica koja se proteže od Trošarine do pijace na Banjici i u nastavku raskrsnice sa Borskom ulicom, dugačka je 850 metara a biće proširena na profil 2+2 trake sa razdelnim ostrvom.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Prostor na kome će se širiti buduća saobraćajnica je delimično izgrađen, posebno u delu poteza od Trošarine do raskrsnice sa Bulevarom Oslobođenja, odnosno Ulice Save Maškovića, pa će pripreme za izgradnju podrazumevati rušenje više objekata na trasi. Sama raskrsnica Bulevara Oslobođenja, Crnotravske i Ulice Save Maškovica, projektom je planirana kao kružni tok, što je isto značajno unapređenje za protok saobraćaja u ovom delu. Crnotravska ulica na Banjici biće širena na neizgrađenoj strani, a izgradnja nove saobraćajnice podrazumeva uklanjanje dela uličnog drvoreda i novu regulaciju raskrsnice sa Borskom ulicom.

Radovi će pored izgradnje nove saobraćajnice obuhvatiti zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujuci kanalizaciju, vodovod i elektrovodove. Biće izgrađena potpuno nova kablovska kanalizacija i postavljeno novo LED ulično osvetljenje temperature boje 3900K-4300K (neutralnobela). U Crnotravskoj ulici biće rađena i kompletna rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

 

Komentari: 1

Darko 22.06.2020 13.24.46

Težište gužve će se preneti na raskrsnicu Kružnog puta i Vojvode Stepe. Potrebno je da se uradi i deo bar do Bulevara Peke Dapčevića ako ne može skroz do Braće Jerković ulice.

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;