INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi asfalt i trotoari ka Goču

28.05.2020. | G. Ćirović | Novosti

U sklopu obnove saobraćajne infrastrukture na državnom putu od Kraljeva ka planini Goč poviše grada na Ibru, u toku su radovi na deonici saobraćajnice od kraljevačkog prigradskog naselja Beranovac u ukupnoj dužini od 4,5 kilometara.

Vrednost ove investicije, računajući izgradnju kolovoza, kanala i trotoara u jednom delu saobraćajnice iznosi 170 miliona dinara bez PDV, a rok za za završetak ove faze radova je 30. jun. Samo dan kasnije preduzeće Novi Pazar – put nastaviće rekonstrukciju i narednih osam kilometar puta sve do skretanja za Sokolju.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Ovaj značajni projekat finansiraju Vlada Srbije i Javno preduzeće Putevi Srbije, a lokalna samouprava ima zadatak da obavi eksproprijaciju zemljišta za izgradnju trotoara. To su mala sredstva koja će grad obezbediti u odnosu na ono šta dobijamo - kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

On je podsetio i da su prethodnih nekoliko godina uložena značajna sredstva u ovu planinsku lepoticu.

- Izgrađeni su novi paviljoni Dečjeg odmarališta u vrednosti 65 miliona, uskoro počinje postavljanje žičare na maloj stazi, ukupne vrednosti 35 miliona, od kojih je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 20, a grad 15 miliona dinara. Zahvaljujući JP Skijališta Srbije, dobijena je i žičara za veliku stazu i očekujemo da njensa montaža bude obavljena naredne godine - dodao je gradonačelnik Kraljeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;